DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Oamenii Timpului, la Chișinău

chisinau

Marți, 11 august, începând cu ora 12.00, va avea loc conferința de lansare a Campaniei OAMENII TIMPULUI în Republica Moldova. Evenimentul va avea loc în Sala de ședințe a Primăriei Municipiului Chișinău.

Alături de organizatori, la conferință vor participa dl. Mihai Chirica, Viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Iași, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Iași, conducerea Primăriei Municipiului Chișinău, oameni de cultură din Republica Moldova etc. Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Reamintim că ediția a II-a a Campaniei Oamenii Timpului (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est a României și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina). În fiecare din acestea, urmează să fie declanșată o campanie de mediatizare a conceptului, care va beneficia de susținerea instituțiilor media (cotidiane, radiouri și televiziuni) regionale și locale.

De asemenea, publicul din cele șase județe ale Regiunii Nord-Est, la care se adaugă orașele Cernăuți și Chișinău, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro, nominalizări ale personalităților locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării. Într-o primă etapă, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de către reprezentanții partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizările selectate.

Acestea din urmă vor fi documentate suplimentar și la nivelul redacției revistei de cultură contemporană TIMPUL și înaintate Juriului Național. În perioada premergătoare Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Iași (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 7 orașe incluse în Campanie va avea loc o gală locală în cadrul căreia vor fi anunțați nominalizații locali.

Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleși câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul fastuos al Galei Oamenii Timpului care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași. Campania se va derula pe baza respectării stricte a unui regulament de desfășurare. Categoriile pentru care vor fi selectați nominalizații sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.

Criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însă accentul se va pune pe activitatea care l-a făcut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza căreia se va realiza și promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.