Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Gheorghiu, despre ședința CGMB: 'O mare bătaie de joc, la suma modică de 'doar' 2,4 milioane euro, pentru o instalaţie de oxigen'

daruiesteviata.ro
asociatia daruieste viata

Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, asociaţie care a ridicat două spitale modulare pentru tratarea pacienţilor cu Covid -19, unul în curtea Spitalului Elias şi unul lângă Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, avertizează, într-o postare pe Facebook, că pe ordinea de zi a şedinţei de luni a Consiliului General se găseşte ”o mare bătaie de joc, la suma modică de “doar” 12 milioane de lei, adică vreo 2,4 milioane euro, pentru o instalaţie de oxigen la înşiruirea de containere de la Pipera”, calificând iniţiativa drept ”fie o mare prostei, fie o mare ţeapă”.

”Pe ordinea de zi, de azi, a Consiliului General se gaseşte o mare bătaie de joc, la suma modică de “doar” 12 milioane de lei, adică vreo 2,4 milioane euro, pentru o instalaţie de oxigen la înşiruirea de containere de la Pipera”, scrie Oana Gheorghiu

Conform articolului 4 al hotărârii, ”cheltuielile legate de realizarea instalatiei de oxigen medicinal vor fi asigurate de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, prin alocaţii bugetare aprobate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în cuantum estimativ maximal de 12.054.000,00 lei, cu TVA inclusă”

În opinia Oanei Gheorghiu, practic, se doreşte investirea a încă 2,4 mil euro în ceea ce ea numeşte ”acea înşiruire de containere de şantier, de la Pipera, înşiruire care nu va deveni niciodată spital, pentru că nu a fost proiectată în acest sens”.

“Spitalul modular” de la Leţcani ar trebui să fie o lecţie, căci şi acolo s-au băgat alte multe milioane şi tot nu funcţionează, pentru că, deşi e un pic mai bine decât Pipera, nici acesta nu a fost corect proiectat, avertizează ea.

Gheorghiu aminteşte că fundaţia Daruieste Viata, al cărei co-fondator este, a construit cu 2,2 mil euro întregul spital modular de la Elias, care funcţionează perfect din august 2020.

”La Pipera, într-un loc total inadecvat funcţionării unui spital, se doreşte cheltuirea a 2,4 mil euro doar pentru instalaţia de oxigen. Dacă statul român şi Consiliul General al PMB doreşte să se pregătească pentru valul 5 este foarte bine, dar nu aşa, nu aruncând banii pe geam. Întăriţi capacitatea spitalelor din Bucureşti, verificaţi şi faceţi mentenanţa instalaţiilor existente şi extindenţi instalaţiile de oxigen în aceste spitale. Spitalele existente au nevoie de investiţii, nu aruncaţi banii… Pipera nu e o soluţie, oricât încearcă ASSMB (care, apropo, e fix acelaşi de acum 2 ani, deşi speram că va fi reformat), să învârtă nişte bani. După părerea mea această iniţiativă e fie o mare prostei, fie o mare ţeapă. Sper doar ca cei care ne reprezintă in CGPMB să nu se lase duşi de nas”, conchide Gheorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.