Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Ozmen, deputat PNL: Iuliu Maniu va rămâne veșnic un model pentru politicienii români

iuliu maniu

Deputatul PNL Oana Marcian Ozmen susține la 70 de ani de la moartea lui Iuliu Maniu, fostul președinte al PNȚ că el a fost, este și va un reper veșnic pentru politicienii români:

”În urmă cu 70 de ani, la data de 5 februarie 1953, Iuliu Maniu, fost prim-ministru și președinte al Partidului Național Țărănist, a murit.

A participat la organizarea Adunării Naționale de la 1 Decembrie 1918, care a decis Unirea Transilvaniei cu Regatul României. Timp de doi ani, a condus Consiliul Dirigent, o formă de guvernare provizorie a Transilvaniei, până la desăvârșirea Unirii.

După realizarea Marii Uniri a condus Partidul Național Țărănesc. A fost de trei ori prim-ministru al României între 1928 și 1933.

Liderul unionist s-a opus preluării puterii de către comuniști. Pentru că nu s-a dezis de principiile democratice, a fost condamnat la închisoare pe viață. La vârsta de 80 de ani, s-a stins din viață la închisoarea de la Sighet. A fost aruncat într-o groapă din Cimitirul Săracilor.

Prin modul demn în care a apărat valorile naționale, Iuliu Maniu va rămâne veșnic un model pentru politicienii români. Suntem datori să protejăm memoria marelui lider unionist!”, a scris ea pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.