Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Ozmen: Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă și-a îndeplinit jalonul din PNRR privind restructurarea preventivă

Financial Intelligence
Oana Ozmen

Financial Intelligence a organizat cea de-a treia ediție a Banking Forum, eveniment care a reunit reprezentanți ai guvernului, parlamentari și experți în domeniul financiar-bancar.

În cadrul dezbaterii la care am participat, am prezentat importanța avertizării timpurii în cadrul procedurii pre-insolvenței. În țări precum Republica Federală Germania, Polonia sau Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, acest mecanism de preîntâmpinare a insolvenței este funcțional.

Guvernul condus de Nicolae Ionel Ciucă și-a îndeplinit jalonul din PNRR privind transpunerea Directivei Europene în domeniul restructurării preventive. Ministerul Justiției a transmis către Parlament Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii numărul 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă şi a altor acte normative. PL-x numărul 194/2022 a fost adoptat în Parlament.

Este important să avem o dezbatere reală pe această temă. În acest moment, mecanismele de funcționare a procedurii nu sunt suficient de cunoscute de beneficiarii acestei legi. Este necesară demararea unei campanii de conștientizare privind importanța pre-insolvenței.

Potrivit datelor publicate de către ONRC la data de 31 august 2022, un număr de 4282 companii erau în insolvență, iar numărul societaților dizolvate era în creștere, fiind înregistrate 9598 de astfel de cereri.

Mulțumesc, Financial Intelligence, pentru invitația la Banking Forum, un eveniment care a reunit profesioniștii domeniului financiar-bancar. Au avut loc dezbateri consistente, iar soluțiile identificate astăzi ne vor ajuta să consolidăm relația dintre stat și domeniul bancar, în folosul afacerilor românești.

PL-x nr. 194/2022:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.