Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Ozmen, la dezbaterile Energynomics: Consider că promovarea aplicațiilor bazate pe hidrogen, care să acopere întreg lanțul valoric, reprezintă o necesitate

Facebook
Oana Ozmen

Oana Ozmen, la dezbaterile Energynomics: Consider că promovarea aplicațiilor bazate pe hidrogen, care să acopere întreg lanțul valoric, reprezintă o necesitate

Energynomics a organizat dezbaterea „Proiectul Hidrogen”, în cadrul căreia am discutat despre oportunitățile privind utilizarea hidrogenului în România.

La eveniment au participat Cătălin Stancu, Associated Senior Expert - Horváth, Ioan Iordache, Președintele Asociației pentru Energia Hidrogenului din România, Cristian Călin, Gas Technical Manager - Delgaz Grid, Adrian Paraschiv, Country Manager Photomate și Sorin Ionescu, Director Executiv Aptech.

Depășirea dependenței de combustibili fosili presupune atingerea unui mix energetic echilibrat, în care utilizarea hidrogenului capătă proporții. Pentru a încuraja industria în tranziția energetică, am propus spre dezbatere și adoptare Proiectul de Lege privind integrarea hidrogenului din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon  în sectoarele industriei și transporturilor.

Promovarea aplicațiilor bazate pe hidrogen, care să acopere întreg lanțul valoric, reprezintă o necesitate

În calitate de inițiator al primului proiect de lege bazat pe teme de hidrogen și susținător al dezvoltării industriei de energie, consider că promovarea aplicațiilor bazate pe hidrogen, care să acopere întreg lanțul valoric, reprezintă o necesitate. Am elaborat alături de colegii din Comisia pentru Industrii și Servicii acest proiect în beneficiul industriei și în spiritul dezvoltării economice a țării. Există o listă lungă de nevoi în domeniul politicilor publice, economice și cerințelor tehnologice în vederea dezvoltării unui cadru sustenabil, bazat pe hidrogen. Prin inițiativa propusă, apreciem că primul pas a fost îndeplinit, facilitând astfel conturarea unui cadru mai amplu, robust în ceea ce privește sustenabilitatea si siguranța în materie de energie. Prioritatea proiectului este să promoveze hidrogenul verde și utilizarea hidrogenului low-carbon în perioada de tranziție, crescând astfel capacitatea de producție de energie în țară și întărind securitatea energetică a României.

Îl felicit pe Gabriel Avăcăriței, redactor-șef Energynomics, pentru reușita acestui eveniment! A fost o dezbatere consistentă, care a reunit profesioniști din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.