Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Pellea, scrisoare emoționantă pentru Klaus Iohannis: 'Vă rog să ne susţineţi în a salva arta şi cultura'

www.ampress.ro
Oana Pellea

Actriţa Oana Pellea i-a transmis preşedintelui României, Klaus Iohannis, printr-o scrisoare deschisă, să sprijine cultura, să găsească soluţii pentru ca artiştii să poată performa, să regândească întreg domeniul artistic, să adopte legi care să susţină actul cultural.

"Vă rog să ne susţineţi în a salva arta şi cultura din România. Avem nevoie de măsuri foarte clare, concepute de oameni care au competenţă în domeniul cultural, oameni care înţeleg natura artistică şi valoarea ei. Avem nevoie de legi clare care să susţină actul cultural. Avem nevoie de o regândire a întregului domeniu artistic. Avem nevoie să reamintim cât mai multor oameni că însăşi cultura e o prioritate şi nu un domeniu lăsat pe ultimul plan", este apelul Oanei Pellea, transmis într-o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Actriţa, care a scris din postura omului de cultură, care înţelege impasul artiştilor, a mărturisit: "Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni, în această perioadă, s-au hrănit cu cultură sau şi-au luat speranţa din cultură. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni au citit cărţi, au privit filme, au ascultat muzică sau teatru radiofonic pentru a diminua efectele acestei pandemii, pentru a găsi bucurie în artă. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oamenii au găsit bucurie în artă şi la cât de greu e să găseşti bucurie în orice în vremuri de criză. Ştiţi lca si noi că actul cultural este un act de educaţie".

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

"Vă scriu ca să ne susţineţi. Nu ne dorim să ne întreţineţi, dar vă rugăm să găsiţi soluţii de o manieră în care toţi artiştii să poată performa. Să poată performa în folosul oamenilor, dar şi pentru a se putea întreţine, pentru că însăşi existenţa noastră ca artişti e pusă sub semnul întrebării. Ştiţi la fel de bine ca şi noi, domnule preşedinte, că arta, înainte de toate, înainte de a fi creaţie, este emoţie, este hrană pentru spirit. Arta este emoţie pozitivă. Ştiţi la fel de bine ca şi noi câţi oameni au plâns de bucurie în contact cu arta şi vă adresez rugămintea de a ne susţine în demersul nostru de a aduce lacrimile de bucurie în ochii tuturor oamenilor, într-un moment în care toţi ne obişnuim, din păcate, să plângem de tristeţe sau de deznădejde", este mesajul actriţei publicat pe Facebook.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion

Legi şi măsuri clare pentru a-i ajuta pe artişti sunt soluţiile propuse de Oana Pellea.

"Vă rog să ne susţineţi în a salva arta şi cultura din România. Avem nevoie de măsuri foarte clare, concepute de oameni care au competenţă în domeniul cultural, oameni care înţeleg natura artistică şi valoarea ei. Avem nevoie de legi clare care să susţină actul cultural. Avem nevoie de o regândire a întregului domeniu artistic. Avem nevoie să reamintim cât mai multor oameni că însăşi cultura e o prioritate şi nu un domeniu lăsat pe ultimul plan".

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

"Vă mulţumesc că ne ascultaţi şi, indiferent de răspunsul dumneavostră, vă doresc să vă văd cât mai repede prezent la orice spectacol la care să ne bucurăm împreună, pentru că mai ales noi, românii, putem să vedem comedia în orice dramă, pentru că hazul de necaz e genetic la noi. Domnul Preşedinte, susţineţi artiştii, susţineţi toţi oamenii din domeniul cultural, ca să se bucure toată lumea, ca să râdă toată lumea, pentru că, indiferent de pandemie, noi, românii, ştim un lucru: Cine râde la urmă, o face pentru că are umor. Iar umorul e un semn de inteligenţă", se arată în scrisoare.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.