Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oana Silvia Vlăduca, deputat Pro România, întrebare pentru ministrul Agriculturii: 'Care este stadiul investițiilor în sistemul de irigații din Dâmbovița?'

Oana Silvia Vlăducă

Oana Silvia Vlăduca, deputat Pro România, adresează o întrebare ministrului Agriculturii, Petre Daea, cu privire la sistemele de irigaţii din judeţul Dâmboviţa. Deputata solicită comunicarea planului de investiţii al Guvernului în acest domeniu.

"Domnule ministru,

Vă supun atenției o problemă care se acutizează în fiecare an: starea precară a sistemului de irigații din județul Dâmbovița, județ care oferă un potențial agricol uriaș, cu bazine legumicole și pomicole cunoscute la nivel național.

În capitolul „Politici agricole și dezvoltare rurală” din Programul de guvernare, una dintre prioritățile asumate se referă la refacerea și extinderea sistemului de irigații – apa gratuită până la stația de punere sub presiune. În mod aparte, pentru producătorii agricoli din sudul județului Dâmbovița este de interes reabilitarea canalelor de aducţiune CA1 şi CA2 din Sistemul de Irigaţii Titu – Ogrezeni, care deserveşte 45.000 hectare (din care 24.000 în județul nostru).

În condițiile în care suprafața irigată din județ este foarte mică (aproximativ 2.000 hectare), obiectivul devin unul vital. În acest sens, vă rog, domnule ministru să ne comunicați care este stadiul investițiilor în sistemul de irigații din județul Dâmbovița și ce alocări financiare există pentru anul în curs? Totodată, vă rog să ne precizați dacă Ministerul are un plan de investiții și pentru infrastructura secundară de irigații din acest județ", scrie Oana Silvia Vlăduca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.