Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OAR București, despre pasarelele pietonale din Sectorul 4: Este nevoie de organizarea unui concurs de soluții

oar-bucuresti.ro
oar Ordinul Arhitectilor din România

În contextul lansării procedurii de achiziție a unei infrastructuri pietonale și a unor parcări în zona Bd. Tineretului de către Administrația Sectorului 4, Filiala din București a Ordinului Arhitecților din România (OAR București) a transmis un punct de vedere în care recomandă autorităților organizarea unui concurs de soluții care să identifice cea mai bună variantă de rezolvare a spațiului urban public și a intersecțiilor din zona respectivă. Concursul de soluții este o procedură europeană, prezentă și în Legea Achizițiilor Publice din România, prin care se stabilește, transparent și calitativ, cea mai bună rezolvare a unui context dat.

“OAR București recomandă Administrației Sector 4 organizarea unui concurs de soluții care să caute cea mai bună variantă de rezolvare a zonelor supuse analizei, tema concursului fiind fundamentată pe studiile de trafic, peisaj și istoric de patrimoniu specific zonelor vizate. Realizarea temei concursului are la bază dezbaterea publică prin care organizatorii și inițiatorii concursului o au atât cu cetățenii Capitalei, cu profesioniștii, dar și cu instituțiile abilitate. Ideile, doleanțele și sugestiile primite devin parte integrantă din tema ce va genera concursul de soluții.

Trebuie remarcat faptul că zonele supuse analizei și intervenției au un grad mare de dificultate din punct de vedere urbanistic, mediu, mobilitate, siguranță a pietonilor, dar și ca patrimoniu bucureștean. Buna soluționare a lor va genera un spațiu urban public de calitate pentru cetățeni, gestionarea lui corectă fiind o măsură importantă a calității vieții în orice oraș european incluziv”, au transmis reprezentanții OAR București.

Mai mult, reprezentanții OAR București consideră necesară implicarea Primăriei Generale a Municipiului București, cu scopul de a corela investițiile Primăriei Sector 4 cu proiectele PMB, precum și pentru a facilita avizarea unor etape urbanistice corecte.

“Cetățenii Sectorului 4 sunt și cetățenii Capitalei. Interesul comun este ca această investiție să aibă ca finalitate rezolvarea corectă și eficientă a zonelor, dar, în același timp, să crească calitatea vieții pentru toți cetățenii Capitalei cu sprijinul specialiștilor”, au mai transmis reprezentanții OAR București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.