Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, critici dure pentru Franta si Marea Britanie: Totul s-a scufundat in haos

obama

Preşedintele american, Barack Obama, a adus critici la adresa premierului David Cameron şi a fostului preşedinte francez, Nicolas Sarkozy, în legătură cu intervenţia militară din Libia în 2011, într-un interviu publicat joi de revista The Atlantic, citată de AFP. El sustine ca acea interventie a "scufundat in haos" Libia si a permis extinderea influentei si puterii statului islamic.

În acest context, Obama aminteşte de condiţiile în care coaliţia condusă de Franţa şi Marea Britanie - preluată ulterior de NATO - a efectuat în 2011 raiduri aeriene în Libia, care au condus la căderea regimului colonelului Muammar Gaddafi.

După prăbuşirea statului libian, miliţiile rivale şi-au disputat puterea, iar gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a profitat de situaţie pentru a se extinde în această ţară. 'Libia s-a scufundat în haos', a constatat preşedintele american.

'Când mă întreb de ce nu a mers bine, îmi dau seama că eram convins că europenii, având în vedere proximitatea Libiei, se vor implica mai mult în monitorizarea' situaţiei, a afirmat Obama.

Premierul britanic, David Cameron, a fost 'distras de alte lucruri', iar preşedintele francez de la acea vreme, Nicolas Sarkozy 'voia să-şi trâmbiţeze succesul în campania aeriană în timp ce avioanele noastre distrugeau orice apărare antiaeriană', a spus preşedintele american.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.