Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama pregătește o LOVITURĂ pe final de mandat

abcnews.com
barack obama

Preşedintele american Barack Obama a cerut vineri revocarea legilor considerate discriminatorii faţă de persoanele transgender şi homosexuale adoptate recent în statele Carolina de Nord şi Mississippi, relatează AFP. 

Aflat în vizită în Marea Britanie, ţară care şi-a atenţionat cetăţenii în legătură cu legile americane discriminatorii faţă de persoanele homosexuale şi transgender, Obama a declarat că vizitatorii britanici vor fi primiţi în cele două state cu o 'ospitalitate extraordinară'. 

"Consider de asemenea că legile care au fost adoptate în aceste state sunt proaste şi trebuie anulate", a afirmat preşedintele american. 

El a subliniat necesitatea "de a fi respectată egalitatea în drepturi pentru toate persoanele, independent de orientarea lor sexuală". 

În Mississippi, legea promulgată la începutul lunii aprilie de guvernatorul republican Phil Bryant le permite oficialilor sau companiilor, în numele convingerilor lor religioase, să refuze acordarea de servicii cuplurilor homosexuale. 

Confruntate cu mobilizarea tot mai mare a unor personalităţi şi companii, autorităţile din Carolina de Nord au restrâns câmpul de aplicare al unei legi promulgate la sfârşitul lunii martie care le impunea persoanelor transgender să folosească toaletele publice în funcţie de identitatea sexuală de la naştere. Însă această lege se aplică în continuare în şcoli şi în clădirile administrative. 

"Cred că este foarte important pentru noi să nu trimitem mesaje care lasă de înţeles că nu tratăm egal pe toată lumea", a adăugat Obama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.