Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama, reacţie la abuzurile poliţiştilor împotriva afro-americanilor

obama

Rasismul împotriva afro-americanilor este adânc înradacinat în societatea si istoria americana, sustine presedintele american Barack Obama, într-un interviu ce va fi difuzat luni de reteaua de televiziune BET, relateaza DPA.

Dupa cazuri repetate în care ofiteri de politie albi au folosit excesiv forta împotriva afro-americanilor, rolul pe care îl poate avea rasismul a ajuns în prim-plan. Incidentele recente si consecintele lor judiciare au condus la proteste la nivel national.
'Oricât de dureroase sunt aceste incidente, nu putem echivala ceea ce se petrece acum cu ceea ce se întâmpla în urma cu 50 de ani', atrage atentia Barack Obama. Nedreptatea tot mai mare împotriva afro-americanilor a condus la mijlocul anilor '50 la miscarea pentru drepturile civile în SUA.
'Daca vorbiti cu parintii, bunicii, unchii vostri, va vor spune ca lucrurile stau mai bine - nu sunt bune, dar stau mai bune', mai declara Barack Obama, adaugând ca realizarile anterioare trebuie sa fie recunoscute pentru a face progrese. În ultimele saptamâni, Barack Obama, împreuna cu procurorul general Eric Holder, care este de asemenea de culoare, a adoptat masuri în încercarea de a rezolva problemele rasiale ce au avut loc recent între politie si cetateni în întreaga tara.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.