Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama şi Merkel au 'inima frântă' de atentatul de la Manchester

Twitter.com
Pray for Manchester

Fostul preşedinte american Barack Obama şi cancelarul federal german Angela Merkel au declarat joi, prin vocea lui Obama aflat în vizită la Berlin, că au 'inima frântă' de atentatul care a ucis 22 de oameni, printre care mulţi copii, luni seară la Manchester (nord-vestul Angliei), informează AFP.

Obama şi Merkel s-au revăzut, pentru prima dată de la sfârşitul mandatului fostului lider american, cu ocazia unei dezbateri publice despre starea lumii, joi, la Berlin.

Barack Obama a deschis dezbaterea, pe o scenă instalată lângă Poarta Brandenburg, subliniind că el şi Angela Merkel au 'inima frântă de pierderile de vieţi omeneşti' de la Manchester şi sunt 'în doliu alături de familiile victimelor'. 'Este o atenţionare că există acest mare pericol care este terorismul şi că oamenii sunt gata să facă mult rău altora doar pentru că sunt diferiţi', a spus fostul lider de la Casa Albă.

Intervievaţi atât de către tineri germani sau americani, cât şi de responsabili ai Bisericii Protestante ce organizau întâlnirea, Merkel şi Obama au afişat în faţa celor circa 70.000 de persoane buna lor înţelegere, discutând despre politică, război, criza migraţiei, sănătate, ajutor de dezvoltare sau valorile democratice.

Această dezbatere a fost prezentată ca fiind primul 'eveniment internaţional al Fundaţiei Obama' şi a fost precedată de un mic dineu cu cancelarul federal. Nici unul, nici celălalt, nu au evocat tânăra preşedinţie, bogată în controverse, a lui Donald Trump în SUA, conform Agerpres.

Fostul preşedinte american urmează să se deplaseze în seara zilei de joi la Baden-Baden, în vestul Germaniei, unde va primi un premiu şi va susţine un discurs. Întrevederea dintre Barack Obama şi Angela Merkel a avut loc în cadrul Zilelor Bisericii Protestante (24-28 mai), eveniment bienal marcat de servicii religioase publice, precum şi de evenimente culturale. În acest an, aceste Zile au o amploare specială, anul 2017 marcând 500 de ani de la Reformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.