Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obama stârnește furia unui ministru indian: 'A bombardat ţări cu majoritate musulmană, din Siria până în Yemen'

The Press-Enterprise
Barack Obama

Ministrul de finanţe al Indiei a luat în derâdere comentariile fostului preşedinte american Barack Obama conform cărora guvernul prim-ministrului Narendra Modi ar trebui să protejeze drepturile minorităţii musulmane, acuzându-l pe fostul lider de la Casa Albă că este ipocrit, relatează luni Reuters.

În timpul vizitei de stat a lui Modi în Statele Unite săptămâna trecută, Obama a declarat pentru CNN că problema "protecţiei minorităţii musulmane într-o Indie majoritar hindusă" ar merita să fie ridicată în discuţie la întâlnirea lui Modi cu preşedintele SUA, Joe Biden. Obama a spus că fără o astfel de protecţie, există "o puternică posibilitate ca India la un moment dat să înceapă să se destrame".

Nirmala Sitharaman, ministrul indian de Finanţe, s-a declarat şocată că Obama a făcut astfel de remarci când Modi era în vizită în Statele Unite pentru aprofundarea relaţiilor.

"El a făcut comentarii despre musulmanii indieni (...) după ce a bombardat ţări cu majoritate musulmană, din Siria până în Yemen (...), în timpul preşedinţiei sale", a declarat Sitharaman într-o conferinţă de presă duminică.

"De ce ar asculta cineva astfel de acuzaţii de la asemenea oameni?", a adăugat ea.

Departamentul de Stat american şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la tratamentul musulmanilor printre alte minorităţi religioase în India sub conducerea partidului hindus naţionalist al lui Modi. Guvernul indian spune că îi tratează pe toţi cetăţenii în mod egal.

Biden a declarat că a discutat despre drepturile omului şi alte valori democratice cu Modi în timpul întâlnirii de la Casa Albă.

Modi, la o conferinţă de presă cu Biden săptămâna trecută, a negat orice discriminare împotriva minorităţilor sub guvernul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.