Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiceiurile vechi mor greu! Ucrainenii îi acuză pe soldații ruși de abuzuri sexuale: Rusia neagă acuzațiile

Telegram
soldati rusi Mariupol spetnaz

Poliţia ucraineană a primit aproximativ 50 de plângeri şi a deschis 16 anchete penale cu privire la acuzaţiile de violenţă sexuală din partea soldaţilor ruşi la adresa civililor ucraineni, a declarat, vineri, ministrul adjunct de Interne al Ucrainei, relatează Reuters, informează News.ro.

”În ceea ce priveşte violenţa sexuală împotriva populaţiei civile, acesta este un subiect foarte dificil”, a declarat ministrul adjunct de Interne al Ucrainei, Katerina Pavlicienko, într-o conferinţă de presă. ”Un subiect despre care, de regulă, victimele nu vor să vorbească, din cauza fricii şi durerii pe care le-au trăit... vor să uite cât mai curând posibil”, a subliniat ea.

Forţele ruse s-au retras din zonele din jurul capitalei după ce au eşuat să cucerească Kievul în primele săptămâni ale războiului. Din cele 16 dosare deschise de poliţie, 13 erau legate de incidente petrecute în regiunea Kiev.

Ucraina, aliaţii săi internaţionali şi Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului investighează potenţiale crime de război, inclusiv violenţa sexuală, în Ucraina de când Rusia şi-a lansat invazia în luna februarie.

Moscova neagă că a comis crime de război sau că a vizat civili în timpul războiului care a ucis mii de oameni şi a forţat milioane de oameni, majoritatea femei şi copii, să fugă în străinătate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.