Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Strategie anti-Iohannis în Congresul PSD

psd congres

Senatorul PSD Daniel Savu si-a publicat programul politic de candidatura la sefia PSD, document in 10 puncte in care vorbeste despre provocarile din partid, relatia cu justitia si pozitionarea fata de presedintele Klaus Iohannis.

"Obiectivul principal actual al PSD este menţinerea guvernării. Însă nu putem accepta vreodată să fim într-o guvernare în care nu deţinem funcţia de premier. PSD trebuie să îşi afirme în mod oficial, printr-o decizie a Congresului, această prioritate", spune senatorul PSD.

Savu propune introducerea unui 'Cod al Onoarei' in PSD. "Orice lider sau reprezentant al PSD, susţinut de partid într-o funcţie publică, indiferent de nivel, şi care devine la un moment dat o vulnerabilitate politică, trebuie să facă un pas înapoi din prim-planul vieţii publice", propune acesta.

În opinia senatorului PSD, electoratul caruia trebuie sa i se adreseze partidului este format din cei care'muncesc' si cei care 'vor sa munceasca sau au muncit o viata intreaga'. Savu mai spune ca noua echipa PSD trebuie sa formata in egala masura din oameni care se pricep la mobilizare si lideri cu viziune.

Savu vrea un program pentru tineri intitulat “Plan de carieră politică în PSD”, prin care tânărul de 16/18 ani să ştie ce are de făcut pe o perioadă de 5 sau 10 ani din momentul opţiunii sale.

Potrivit candidatului la sefia PSD, in relatia cu justitia "marea provocare pe care o avem în faţă este să garantăm acele schimbări legislative care să permită justiţiei să se reformeze din interior".

"Dacă în 2012 am promis oamenilor că vom face “dreptate până la capăt”, constatăm după trei ani că mulţi dintre liderii PSD au devenit, doar ei, principalii acuzaţi. Deşi se spune că nu este politic corect să comentăm deciziile justiţiei, în ţară, pe stradă, oamenii nu sunt de aceeaşi părere. Cei care urmăresc cu atenţie spectacolul iniţiat de procurori, combinat cu cel din instanţe, simt că nu e nici echilibru, nici justiţie în adevăratul sens al cuvântului sau dreptate până la capăt. Este vorba doar despre un instrument de pedeapsă exemplară pentru politicienii care ies din rând sau deranjează. PSD nu poate lăsa din punct de vedere strategic această problemă doar la aprecierea şi voinţa unui ministru al Justiţiei. De aceea, marea provocare pe care o avem în faţă este să garantăm acele schimbări legislative care să permită justiţiei să se reformeze din interior. Nu trebuie să venim noi cu reforma noastră, după ce am văzut dezastrul provocat de fostul preşedinte prin aşa-zisa lui reformă, dar putem garanta mediului profesional din justiţie că nu vom bloca, nu vom tergiversa şi nici nu vom politiza tot ce înseamnă un ansamblu de legi care să asigure o schimbare reală în domeniu", propune acesta PSD-ului.

In ceea ce priveste relatia cu adversarii politici si atitudinea PSD faţă de preşedintele Klaus Iohannis, Daniel Savu spune ca partidul trebuie sa se distanteze ferm de PNL si seful statului.

"Să nu cădem în capcanele întinse de adversarii politici, incluzându-l aici şi pe preşedintele Klaus Iohannis. Acesta nu iubeşte PSD şi nu va numi un nou premier de la PSD, decât dacă nu va avea de ales, mai exact dacă victoria noastră în alegeri va fi una clară şi fără echivoc. Pentru asta, trebuie să învingem PNL, să fim mai buni ca ei şi să îi convingem pe români că putem conduce România mai bine. Suntem deschişi la dialog şi cooperare pe teme mari, dar pe de altă parte, să nu uităm că PSD nu susţine aceleaşi valori ca adversarii săi politici din PNL sau ca preşedintele Iohannis. Noi credem că bunăstarea trebuie să fie pentru toţi, nu doar pentru unii. Noi vrem ca statul trebuie să fie puternic şi dezvoltat, nu mic şi slab. Noi susţinem că nu e importantă doar lupta anticorupţie, ci şi lupta antisărăcie şi antiizolare", spune el.

Citeste si: Analiza: PSD i-a pupat mâna lui Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.