Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul premierului Florin Cîţu este ca, prin vaccinarea populaţiei, rata de infectare să fie menţinută sub 3 la mie

Inquam Photos / George Calin
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că obiectivul său este ca, prin vaccinarea populaţiei, rata de infectare cu noul coronavirus în România să fie menţinută sub trei cazuri la 1.000 de locuitori.

El a recunoscut, într-o emisiune la Digi 24, că ritmul de vaccinare a populaţiei a încetinit, însă şi-a manifestat speranţa că "oamenii au înţeles mesajul".

"Prin această campanie de vaccinare pe care o împingem acum către sate, către oraşe, către comunităţi mai mici din rural, vreau să păstrăm România sub 3 la mie. Acesta este de fapt obiectivul. Trebuie să rămânem acolo ca să scăpăm de pandemie. Campania de vaccinare a încetinit, dar totuşi uitaţi-vă că în week-end s-au vaccinat doar la Bucureşti, la maraton, peste 20.000 de persoane. Deci, campania continuă şi va continua. Faptul că avem aceste rezultate mie îmi dă speranţe că oamenii au înţeles mesajul", a afirmat Cîţu.

Acesta a arătat că măsurile de relaxare din România au venit mult mai devreme decât în alte state din Europa, scrie Agerpres.ro.

"Nimeni nu îşi imagina în trecut că vom putea discuta de astfel de relaxări mâine, începând de la 1 iunie, sau că acum două săptămâni am renunţat la mască în spaţiul public. Gândiţi-vă că în Europa sunt încă foarte multe ţări în care masca este în continuare în spaţiul public", a adăugat şeful Executivului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.