Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul principal al viitorului guvern german va fi reconcilierea economiei cu ecologia, declară preşedintele CDU

www.gettyimages.com
armin laschet

Reconcilierea economiei cu ecologia va fi obiectivul principal al viitorului guvern german, a afirmat preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU) germane, Armin Laschet, un favorit la succesiunea cancelarului Angela Merkel, transmite duminică dpa.

Obiectivul trebuie să fie o ţară industrializată neutră climatic, a declarat Laschet sâmbătă, la o întâlnire cu reprezentanţi ai CDU din landul Schleswig-Holstein, desfăşurată la Neumuenster, scrie Agerpres.ro.

Germania va organiza alegeri federale în septembrie, în urma cărora cancelarul Angela Merkel va pleca, după 16 ani, de la conducerea ţării cu cea mai puternică economie din Uniunea Europeană.

Laschet a mai spus că trebuie să existe în continuare loc pentru o industrie auto şi o industrie a oţelului sau şantiere navale.

Obiectivul nu este doar de a atinge neutralitatea climatică până în 2045, ci şi de a menţine locurile de muncă în industrie, a subliniat creştin-democratul.

'Aceasta este diferenţa faţă de Verzi: noi vorbim şi despre competitivitate', a spus el, căutând să diferenţieze abordarea CDU de cea a partidului Verzii, al căror sprijin a crescut în ultimul timp, ajungând aproape la paritate în sondaje cu blocul conservator CDU/CSU.

Armin Laschet a pledat totodată pentru accelerarea tranziţiei Germaniei spre energia verde, subliniind că aşteaptă aceasta de la viitorul guvern.

Blocul CDU/CSU guvernează în prezent la nivel federal într-o coaliţie cu social-democraţii (SPD).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.