Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obiectivul Republicii Moldova este să construiască o armată la standarde NATO

ziarulnational.md
Republica-Moldova-armata

Primul-ministru moldovean Dorin Recean a declarat joi, la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, că obiectivul Republicii Moldova este să construiască o armată la standarde NATO, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, R.Moldova este nevoită să îşi consolideze capacitatea de apărare, în special prin investiţii în armata naţională.

„Neutralitatea Moldovei nu înseamnă indiferenţă. Neutralitatea Moldovei nu înseamnă că nu trebuie să nu facem nimic. De asta noi trebuie să ne consolidăm capacitatea de apărare. De asta trebuie să facem aceste investiţii în armata naţională, astfel încât să avem armata naţional la standardele NATO şi evident aici vom avea susţinerea partenerilor noştri", a afirmat Recean

Acesta a precizat că Republica Moldova va participa la programele privind noile tehnologii şi inovaţii ale NATO.

Exemplul Elveției

La rândul său, Mircea Geoană a vorbit de necesitatea ca Republica Moldova să aibă o armată performantă, compatibilă cu structurile NATO.

"Neutralitatea nu înseamnă că nu trebuie să ai o armată performantă. Uitaţi-vă la Elveţia! Vă dau un exemplu evident. De aceea, lucrăm împreună cu partenerii noştri din Republica Moldova pentru a avea armată, structuri de securitate naţională compatibile cu noi, performante, motivate şi salut şi faptul că, din punct de vedere al bugetului Republicii Moldova, există resurse suplimentare pentru a întări capacitatea de apărare a Republicii Moldova", a subliniat oficialul NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.