Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OBLIGATĂ să joace pe terenul 2, la Roma, Simona Halep le-a dat replica italienilor: 'Ador acel teren, sper să joc și următorul meci acolo' - VIDEO

Inquam Photos / George Călin
Inquam Simona Halep

Simona Halep, liderul WTA, a declarat, miercuri, după ce s-a calificat în optimi la turneul de la Roma, trecând de Naomi Osaka, că este mai relaxată decât la Madrid şi adoră terenul pe care a jucat, Pietrangeli, al doilea al competiției. Deși e lider mondial, lui Halep nu i s-a permis să evolueze pe arena centrală.

“La 3-1 am simţit că am un mic avans, m-am relaxat şi am deschis jocul mult mai bine. M-am mişcat foarte bine, îmi place acel teren, de fapt ador acel teren, Pietrangeli. Sunt mai relaxată decât la Madrid şi mă simt mult mai bine. Mă bucur de timpul petrecut pe teren. Sper ca şi următorul meci să fie pe Pietrangeli”, a spus Halep.

Citește și: ALERTĂ! Mii de angajaţi ai unei companii de stat au primit salariile LA JUMĂTATE – datoriile sunt de sute de milioane

Românca a avut parte de o super-galerie la Foro Italico, mai mulţi compatrioţi venind să o susţină la debutul în ultima competiţie importantă înainte de Roland Garros: "Oamenii fac o atmosferă foarte frumoasă şi bineînţeles că orice atmosferă de acest fel mă ajută şi ajută orice jucător. E un teren deosebit, simţi publicul aproape şi o energie pozitivă. Simţi că oamenii iubesc sportul, iubesc să se uite la tenis şi asta îţi dă şi ţie energie.", a fost referirea Simonei, care, apoi, s-a declarat mulţumită de nivelul de joc atins contra lui Naomi Osaka şi a evidenţiat importanţa game-ului al doilea din primul set: "Am jucat foarte bine azi, dar fiecare meci diferă, aşa că îmi propun să rămân concentrată pe ceea ce am de făcut la următorul meci. Dar nivelul a fost destul de bun azi. A fost un game foarte important (n. red - al doilea game al meciului, în care Simona a salvat patru mingi de break ale adversarei), mă bucur că am reuşit să-l câştig. Nu am cedat nicio minge şi asta a fost foarte important la târziu în meci. Am simţit că game-ul al doilea e foarte, foarte important, după aceea m-am relaxat mai mult şi am dat drumul la joc mai uşor", a declarat Simona.

Citește și: Dragnea dă detalii despre bugetul pe 2018 și 2019: ”Nu e vorba de un buget pe 2018 și un buget pe 2019. E vorba de o sumă de…”

Învinsă de Halep pentru a patra oară în cinci meciuri şi pentru a doua oară în două confruntări pe zgură, Naomi Osaka (21 de ani, 21 WTA) a explicat, la finalul meciului, cum a reuşit Simona s-o debusoleze total şi s-o scoată din ritmul ei obişnuit.

Nipona e o excelentă jucătoare pe suprafeţele rapide, lucru pe care l-a demonstrat din plin prin titlul câştigat la Indian Wells, însă are slăbiciuni pe zgură. Iar una dintre ele, reverul, a fost speculată din plin de liderul mondial, care a "pistonat" pe tot parcursul meciului lovitura mai slabă a adversarei sale. La final, Naomi a recunoscut cu fair-play superioritatea Simonei şi a explicat cum a fost învinsă: "Nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că dacă aş fi ştiut, aş fi reparat-o. Ea este o foarte bună jucătoare, este numărul unu. A simţit că am o slăbiciune pe rever astăzi, că am jucat multe raliuri pe rever. Inconştient, am fost mereu sub presiunea că trebuie să fac mai mult. Ea se mişcă excelent, toată lumea ştie cum joacă ea.

Citește și: Solista trupei The Humans acuză: ” Vorbim despre mulți bani în cazul Nettei…”

Am început meciul destul de ok, cred că este jucătoarea pe care am întâlnit-o de cele mai multe ori. Am avut aceeaşi mentalitate ca în meciul din America (n. red - 6-3, 6-0 pentru Osaka, în semifinalele de la Indian Wells). Antrenorul mi-a spus doar că aş fi putut face anumite lucruri mai bine, dar nu am făcut nimic greşit", a declarat japoneza.

După patru şanse de break ratate în primul game de serviciu al Simonei, Naomi a dispărut complet din joc şi minutele de după meci au prins-o căutând o explicaţie pentru evoluţia ştearsă: "Este al doilea meci pe zgură împotriva ei, clar are mai multă experienţă. Astăzi a fost una dintre acele zile... Mingile pe care le exersez nu intră în teren. Este primul meci în care mă simt aşa. Asta e, nu sunt foarte dezamăgită. Poate ar fi trebuit să risc şi mai mult, pentru că oricum meciul se ducea. Nu m-am panicat, dar nici nu ştiu dacă asta trebuia să fac, să refuz raliurile sau să schimb racheta, tensiunea din racordaj", a mai punctat Osaka.

Citește și: Un produs utilizat de milioane de români a fost scos de pe piață: De ce nu se va mai produce momentan

Simona Halep a ajuns în optimile Internaţionalelor Italiei, turneu de categorie Premier 5, unde o va întâlni pe Madison Keys, locul 14 WTA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.