Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Obligați să-și acopere nasul și gura când ies din casă, gălățenii reacționează: 'E normal, dar cine ne aduce măști?'

Linkdin
coronavirus

Gălățenii au primit în mod diferit informația conform căreia, începând de luni, 6 aprilie, vor fi obligați să-și acopere nasul și gura când ies din casă. Chiar dacă cei mai mulți aprobă ideea autorităților gălățene, ei spun că nu găsesc măști, potrivit Mediafax. Galațiul este primul oraș din România în care devine obligatorie acoperirea nasului și a gurii la părăsirea domiciliului.

Unii gălățeni se pregătesc să respecte noua regulă cu măști pe care le utilizau în timp ce zugrăveau.

  • „Mi se pare normal. Mai multe măști, mai puține contaminări. Totuși, de unde facem rost de acele măști? Ce facem, sunăm, unde sunăm, cine ne aduce nouă măști? De unde facem rost? În momentul în care sunt obligat să merg cu mască până la cel mai apropiat magazine, îmi dă și mască? Pot să cumpăr de acolo? Pe asta o am din vechi, de când făceam zugrăveală, din greșeală”, a spus un cetățean.

Alții sunt nevoiți să improvizeze, utilizând eșarfe și fulare. „Este o decizie foarte bună. Sper să o respecte toată lumea. Numai să și dispunem aceste măști, folosim, improvizăm , totul pentru siguranța noastră”, a declarat o gălățeancă.

Numeroși cetățeni caută pe internet măști care pot fi utilizate de mai multe ori. „E un demers bun. Tot am căutat pe internet măști și se vând măști care se pot refolosi, spălat, călcat. Mă gândesc să-mi comand și eu câteva. Sunt prețuri variabile, nu știu de care, mă uit la review-uri”.

Sunt, însă, și gălățeni care consideră că măsura este prostească, în condițiile în care acest produs nu se mai găsește e piață.

  • „De unde măști și ce o să pățim dacă nu avem măști? Rămânem în prizonieriat. Stăm în casă. Cum facem, ieșim cu fularul? Mi se pare o măsură prostească. Nu au medicii măști și toată lumea pe stradă trebuie să poarte măști. Asta nu înțeleg …și la farmacie nu se găsesc”, spune un gălățean revoltat.

În premieră națională, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis să introducă obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice. Acestea trebuie purtate peste nas și gură. Autoritățile nu au impus utilizarea măștilor medicale, fiind acceptate și cele de pânză, dar și eșarfele, fularele sau alte accesorii vestimentare.

„De luni, 6 aprilie, se impune purtarea mijloacelor de protecție a gurii și a nasului în spațiile publice precum spațiile comerciale, piețe, instituții publice, șantiere etc. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome. Nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecție să fie măști medicale. Se pot folosi eșarfe, măști din pânză sau orice alte tipui de protecție care să acopere nasul și gura”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.

Persoanele care nu respectă regula pot fi sancționate. Măsura se aplică tututor persoanelor aflate în spații publice, vizitatori și salariați, deopotrivă.

Reprezentanții Prefecturii Galați mai spun că au luat decizia după modelul unor măsuri luate în țarile Cehia, Bulgaria și Austria și în metropolele Hong Kong, Seul și Tokyo.

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.