Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în Austria: Partidul Comunist este pe val și intră în zona de putere

Facebook
austria comunist

Partidul Comunist austriac (KPOe Plus), care la alegerile generale din 2019 a obţinut la nivel naţional mai puţin de 1% din voturi, a ajuns duminică pe locul doi în alegerile municipale desfăşurate la Salzburg, transmite agenţia EFE.

Conform rezultatelor preliminare, formaţiunea KPOe Plus a obţinut 23% din voturi în alegerile pentru Consiliul Municipal, la mică distanţă de Partidul Social-Democrat (SPOe), cu 26%. Rezultatul nu este definitiv, dar reprezintă pentru formaţiunea comunistă o creştere de 500% faţă de procentul obţinut în 2019, conform Agerpres.

La alegerile pentru postul de primar al Salzburgului ierarhia este aceeaşi, candidatul social-democrat obţinând 30%, iar cel comunist 28%, astfel că ei se vor confrunta în turul doi.

KPOe Plus este un partid minoritar, fără reprezentare în parlamentul naţional austriac, şi este prezent doar în două din cele nouă parlamente regionale ale Austriei.

Cât despre Partidul Popular (OeVP) al cancelarului Karl Nehammer, care în oraşul Salzburg formează o majoritate locală împreună cu social-democraţii, acesta a pierdut jumătate din procente, obţinând conform aceloraşi rezultate preliminare 20% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.