Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Comisia pentru legile justiției: Ei sunt JUDECĂTORII și PROCURORII care NU AU DREPTUL să impună măsuri privative sau restrictive de libertate

聯合新聞網
Justitie

Magistraţii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate, au decis, luni, parlamentarii Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiţiei.

Astfel, la articolul 23 s-a introdus un nou alineat, cu următorul cuprins: "Judecătorii şi procurorii stagiari nu au dreptul să dispună măsuri privative sau restrictive de libertate". Amendamentul a aparţinut PSD, scrie agerpres.ro.

Citește și: Țiriac nu se dă bătut și dă în judecată BNR-Ce poziție au luat Simona Halep și Ilie Năstase

Luni după-amiază, comisia a reluat dezbaterile privind amendarea proiectului Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, care trebuie să intre în plenul Senatului.

Parlamentarii au mai decis tot luni că procurorii sunt independenţi în dispunerea soluţiilor, în condiţiile prevăzute de Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, prevede un amendament adoptat în aceeaşi zi de parlamentarii Comisiei speciale pentru legile Justiţiei.

Citește și: Revoluție pe piața imobiliară: Prima agenție din România care permite plata în Bitcoin

Un alt amendament adoptat de comisie la Legea 304/2004 prevede ca "soluţiile adoptate de un procuror să poată fi infirmate de procurorul ierarhic superior, dacă acesta le apreciază ca fiind nelegale sau netemeinice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.