Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în economia mondială, FMI vine de urgență în ajutorul Ucrainei: suma acordată pentru a o ajuta să răspundă invaziei Rusiei

The National
Kristalina Georgieva FMI

Boardul executiv al Fondului Monetar Internațional este pe cale să aprobe miercuri o finanțare de urgență de 1,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, pentru a o ajuta să răspundă invaziei Rusiei, a declarat marți directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, conform Reuters, conform Mediafax.

Georgieva a declarat la un forum găzduit de Financial Times că această finanțare se adaugă la cele 700 de milioane de dolari acordate Ucrainei de către FMI în decembrie și la cele 2,7 miliarde de dolari din rezervele de urgență pe care le-a primit ca parte a unei alocări din partea FMI în august.

Ea a precizat că personalul FMI este implicat în discuții zilnice cu autoritățile ucrainene pentru a le ajuta să gestioneze criza economică declanșată de invazia rusă și să mobilizeze sprijin financiar și resurse.

Șefa FMI a declarat că războiul a produs un șoc în economia mondială, provocând creșterea prețurilor la energie și alimente, strămutând milioane de oameni și erodând încrederea mediului de afaceri.

"S-a întâmplat ceva de neconceput odată cu atacul Rusiei asupra Ucrainei", a spus ea. "Este tragic și, de asemenea, are consecințe".

Creditorul global a analizat cea mai bună modalitate de a sprijini unii dintre vecinii imediați ai Ucrainei, inclusiv Moldova, care caută ajutor, a spus Georgieva.

Ea a spus că este prea devreme pentru a prezice impactul asupra economiei globale al războiului și al sancțiunilor radicale pe care Statele Unite și aliații săi le-au impus Rusiei.

Nu era clar cât de mult s-ar putea contracta economia rusă, dar o recesiune era "un rezultat foarte probabil", a spus ea.

Consiliul de administrație al Băncii Mondiale a aprobat luni un pachet de împrumuturi și granturi în valoare de 723 de milioane de dolari pentru Ucraina, oferind sprijin bugetar guvernamental de care are nevoie disperată în timp ce țara se luptă cu o invazie rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.