Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în Formula 1: Marele Premiu al Spaniei se va muta de la Barcelona la Madrid în 2026

Formula1.com
Formula 1

Madridul va înlocui Barcelona ca gazdă a Marelui Premiu al Spaniei din 2026. Cursa se va desfăşura pe un nou circuit de 5,47 kilometri în jurul centrului expoziţional Ifema, între capitala spaniolă şi aeroportul Barajas, informează BBC.

Formula 1, care îşi propune să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră la zero până în 2030, spune că va fi "una dintre cele mai accesibile curse din calendar".

Un comunicat a precizat că 90% dintre fani vor putea să se deplaseze la cursă cu ajutorul transportului public pe liniile de metrou şi de tren.

Înţelegerea, care este valabilă până în 2035, înseamnă că Madrid va fi gazda Marelui Premiu al ţării pentru prima dată din 1981, când circuitul Jarama, situat la 32 km nord de capitală, a găzduit ultima dată evenimentul.

Marele Premiu al Spaniei a avut loc pe Circuit de Barcelona-Catalunya din 1991, iar între 1986 şi 1990 a fost la Jerez, în Andaluzia. Marele Premiu al Spaniei a fost organizat pentru prima dată în 1913, fiind una dintre cele mai vechi curse.

Formula 1 rămâne în discuţii cu Barcelona cu privire la viitor şi rămâne posibilitatea ca aceasta să găzduiască o cursă în plus faţă de Madrid, a declarat preşedintele şi directorul executiv al F1, Stefano Domenicali.

Noul circuit de la Madrid, care va avea 20 de viraje, va încorpora atât secţiuni de circuit stradal, cât şi de circuit rutier, a precizat F1.

Aceasta a precizat că va putea găzdui iniţial 110.000 de fani pe zi, cu planuri de extindere a capacităţii la 140.000. Acest lucru ar face ca acesta să fie unul dintre cele mai mari circuite din calendarul F1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.