Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc în fotbalul francez - Antrenorul lui PSG a fost reținut de poliție

F. P.
marca.com
galtier

Suspectat de ''discriminare de rasă sau de apartenenţă la o religie'', Christophe Galtier (56 de ani), încă antrenorul lui PSG, a fost reținut de autoritățile franceze, alături de fiul său John Valovic-Galtier.

Jurnaliștii de la RMC Sport susțin că cei doi bărbați au fost luați în custodia poliției din Nisa, vineri. Contactat de presă, avocatul lui Christophe Galtier nu a dat prea multe detalii despre situația antrenorului și a transmis că totul va fi explicat pe îndelete într-un comunicat care va fi emis la finalul zilei.

Tehnicianul de 56 de ani face obiectul unei polemici care a început după publicarea, de către jurnalistul independent Romain Molina, iar apoi de RMC Sports, a unui email al fostului director al clubului OGC Nice, Julien Fournier, care relata unele cuvinte discriminatorii ale lui Galtier la adresa unei părţi a vestiarului echipei de pe Coasta de Azur.

Fournier relata că Galtier i-a răspuns că ''trebuie ţinut cont de realitatea oraşului şi că nu poate avea atâţia negri şi musulmani în echipă'', declarându-şi intenţia de a schimba în profunzime componenţa lotului, pentru a limita la maximum posibil numărul de jucători musulmani.

Antrenorul a respins acuzațiile

„Am fost crescut într-un mediu mixt și în valorile împărtășirii respectului față de ceilalți, indiferent de originea, culoarea sau de trecutul lor. Toată viața mea de bărbat și de fotbalist a fost dictată de preocuparea de a trăi cât mai bine cu ceilalți. Nu pot accepta ca numele meu și al familiei mele să fie murdărit în acest fel.

De aceea, am decis să atac pe oricine îmi calcă onoarea. Am încredere în justiția țării mele și nu pot să fiu decât mulțumit de deschiderea anchetei.

A fost grea, foarte grea desigur (n.r. ultima săptămână), dar m-am refugiat în munca mea. Momentele pe care am putut să le petrec cu grupul mi-au permis să uit de tot ce se spunea despre mine", a declarat Christophe Galtier, la mijlocul lunii aprilie, potrivit Digi Sport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.