Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Franța: Emmanuel Macron cere ARMATA OBLIGATORIE la nivel național

Roya News
franta, antitero

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-a pronunţat marţi în favoarea unui serviciu militar obligatoriu la nivel naţional, cu o durată de "aproximativ un trimestru" sau chiar de "trei până la şase luni", informează AFP. Serviciul ar urma să aibă şi o parte civică şi "va avea un cost, dar nu cred că va fi prohibitiv. Nu e vorba de reluarea încorporărilor masive", a precizat şeful statului.

Macron s-a întâlnit cu presa la Palatul Elysee, prilej cu care a anunţat că nu doreşte să discute prea mult despre negocierile privind retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană şi că este în interesul Uniunii ca singurul negociator pentru Brexit să rămână Michel Barnier, relatează Reuters.

Cu aceeaşi ocazie, preşedintele a repetat că Franţa a trasat o "linie roşie" privind armele chimice din Siria şi "va lovi" dacă astfel de arme sunt folosite împotriva civililor. "Până în prezent, agenţiile noastre şi forţele noastre armate nu au stabilit că s-au folosit împotriva populaţiei civile arme chimice, aşa cum sunt definite în tratate", a precizat el. Într-o convorbire telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin, vinerea trecută, Macron îşi exprimase îngrijorarea privind indiciile că recent, în Siria au avut loc atacuri cu clor - un gaz toxic, dar care nu intră în categoria armelor chimice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.