Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în justiție: Inspecția Judiciară anunță că doi JUDECĂTORI au ÎNCĂLCAT legea

csm1609.ro
inspectia judiciara judecator

Inspecţia Judiciară a anunţat, vineri, că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de colonelul Radu Stancu şi colonel Constantin Udrea, judecători la Curtea Militară de Apel Bucureşti, pentru abateri disciplinare prevăzute de Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor.

"Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. o) s-a reţinut că judecătorii, prin neîndeplinirea atribuţiilor ce le reveneau şi acţionând contrar Hotărârii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 622/2015, au determinat, fără justificare, schimbarea practicii existente cu privire la modul de constituire a completelor de divergenţă şi aplicarea diferită a dispoziţiilor regulamentare în situaţii similare. Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. ş) s-a reţinut că judecătorii, în procesul de aplicare a dreptului, au încălcat Decizia Curţii Constituţionale nr.732/2014 şi Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr.6/2016", se precizează într-un comunicat al Inspecţiei Judiciare.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

Acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea celor doi magistraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.