Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în justiție: O nouă excepție de neconstituționalitate pentru alegerile locale a fost ADMISĂ

dorusupeala.ro
sectie de votare vot alegeri latrina

E șoc în justiție după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis azi excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram pe Legea alegerilor locale. Este a doua excepţie de neconstituţionalitate ridicată de Liviu Avram şi acceptată de instanţă în decurs de numai 10 zile. Astfel, ambele excepţii vor ajunge pe masa judecătorilor CCR, care vor decide miercurea viitoare (4 mai) dacă este constituţional sau nu ca primarii să fie aleşi într-un singur tur de scrutin.

”Admite cererea de sesizare. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 50 alin.(2), art. 101(2) şi

(3) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale în raport de art.37(1), art. 36(1) şi art. 2(1) din Constituţia României. Amână cauza la 18.05.2016.

Pronunţată în şedinţa publică, azi 27.04.2016.

Citește și: Au instalat o cameră video să vadă ce face menajera și au fost șocați / VIDEO 18+

Este o veste mai bună decât vă puteți închipui. Celălalt dosar, ajuns deja la CCR, avea o vulnerabilitate pe care nici eu, nici nimeni altcineva nu putea s-o înlăture. Sentința de azi securizează întreaga acțiune și înlătură vulnerabilitatea de care vă ziceam.

Consecința imediată pe care o văd eu: Curtea Constituțională va judeca în egală măsură ambele articole pe care le-am atacat: cel cu numărul de semnături necesare pentru a candida și alegerea primarilor într-un singur tur.

Singur faptul că vom avea un răspuns clar, ferm și argumentat din partea CCR pe ambele articole, indiferent cum va suna acest răspuns, înseamnă că am câștigat bătălia.

Dacă CCR declară neconstituțional articolul cu alegera primarilor într-un singur tur, înseamnă că am câștigat întreg războiul.”, scrie jurnalistul Liviu Avram, cel care a inițiat acest proces pe pagina sa de socializare.

Citește și: Specialiștii AVERTIZEAZĂ: Nu vă mai strângeți câinele în brațe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.