Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în prima ligă de fotbal, chiar înainte de finalul campionatului: Percheziții la un club și acuzații de DELAPIDARE

campinaph.ro
bani fotbal

Fosta conducere a clubului Dunărea Călăraşi este urmărită sub aspectul săvârşirii infracţiunii de delapidare, prevăzută de Articolul 295, Aliniatul 1 din Codul penal. Investigaţia a pornit în urmă cu doi ani, la solicitarea formulată de ziarul local Express de Călăraşi.

Nu e prima dată când sediul clubului din Călăraşi este vizitat de poliţişti ai IPJ. La finalul lunii februarie 2017, reprezentanţi din cadrul IPJ Călăraşi, secţia economică, au descins la sediul clubului de fotbal care activa atunci în Liga a 2-a Dunărea Călăraşi. Oamenii legii au ridicat mai multe documente din perioada 2014-2016 pentru a verifica cum s-au cheltuit sumele de bani din visteria echipei finanţate de Consiliul Local şi cel Judeţean al Călăraşiului, scria ProSport la vremea respectivă, informează mediafax.ro.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

Poliţiştii s-au autosesizat în urma unor articole apărute în presa călărăşeană, referitoare la nejustificarea unor sume de bani din cadrul clubului, materiale apărute după un control audit al Consiliului Judeţean şi unul al celor de la Curtea de Conturi.

Fosta conducere a clubului de pe malul Dunării e vizată în acest caz. Fostul preşedinte Constantin Ştefan, contabilul Ion Runcu, dar şi alte persoane care au ridicat sume de bani din casieria clubului fără a avea vreo calitate oficială, ca Viorel Ivanciu şi Marian Dinulescu.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

”Poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi au ridicat în cursul zilei de astăzi de la sediul clubului AFC Dunărea Călăraşi mai multe dosare care vizează activitatea clubului din perioada 2014-2016 şi care fac obiectul unui dosar de delapidare aflat pe masa oamenilor legii.

Facem precizarea că documentele ridicate astăzi de la clubul Dunărea, provin din perioada fostei conduceri când Dunărea activa în Liga a 3-a, iar mai apoi a promovat în Liga a 2-a”, sună comunicatul remis, astăzi, de conducerea clubului Dunărea.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’

La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, fosta conducerea a clubului din Călăraşi a demisionat, în locul acestora fiind adus ca preşedinte Bogdan Leu. "A fost, într-adevăr, un control. Sunt nişte controale efectuate pentru o perioadă de până la numirea mea ca preşedinte. Au fost patru-cinci persoane de la Inspectorat şi au cerut nişte documente. Le-am pus la dispoziţie documentele şi urmează să vedem ce urmează. Au citit articolele de presă din Călăraşi, despre nişte probleme care s-au întâmplat înainte de venirea mea la club, şi s-au autosesizat. Asta mi-au spus. Nu are nicio treabă cu soarta clubului, de funcţionarea sa. Din câte am înţeles, este un dosar penal deschis pentru persoane. Le-am pus la dispoziţie documentele de achiziţii din perioada 2014-2016, cu fişe, cu facturi, absolut tot. Bine, ei oricum ştiau ce caută", spunea, la acel moment, pentru ProSport, preşedintele clubului Dunărea Călăraşi, Bogdan Leu.

Iată ce scrie în Codul penal la articolul 295 / Delapidarea (1) - "Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Citește și: Noi informații privitoare la Radu Mazăre! Decizia făcută publică azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.