Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC în Rusia: Aproape 50% dintre ruși îi cer DEMISIA

putin medvedev

A crescut numărul ruşilor care ar vrea ca premierul Dmitri Medvedev să demisioneze, relevă un sondaj al centrului independent Levada, citat miercuri de DPA.

Potrivit acestui sondaj, 45% dintre ruşi sunt în favoarea demisiei lui Medvedev, cu 12 puncte procentuale mai mult faţă de luna noiembrie 2016, de când datează cel mai recent sondaj similar. Doar o treime dintre ruşii intervievaţi au declarat că se abţin de la a solicita demisia premierului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Reacţia familiei lui Dor Geta Popescu: Promisiune a făcut sora ei, Crina Coco Popescu

Kremlinul a luat notă de aceste rezultate, afirmând că "probabil va lua ceva timp analizarea datelor", după cum a declarat pentru TASS purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Dmitri Peskov.

Luna trecută, opozantul rus Aleksei Navalnîi, cel mai important critic al Kremlinului şi care şi-a anunţat intenţia de a participa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, l-a acuzat pe Dmitri Medvedev de corupţie, susţinând, într-o clip video, că acesta a abuzat de prerogativele de prim-ministru pentru a face avere. Clipul încărcat pe YouTube a strâns peste 20 de milioane de vizualizări.

Citește și: Dinamo a băgat spaima-n steliști: ‘Va fi cel mai greu din acest play-off’

Acuzaţiile de corupţie au stat la baza protestelor masive organizate în martie din mai multe oraşe din Rusia. Navalnîi şi câteva sute de susţinători ai săi au fost reţinuţi după o manifestaţie de amploare de la 26 martie de la Moscova. Liderul opoziţiei ruse - care a fost eliberat la 10 aprilie - nu va putea cel mai probabil să participe la scrutinul prezidenţial din 2018, suferind, recent, o controversată condamnare la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.