Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC într-o importantă țară din UE: Fostul premier a fost ARESTAT! Are de executat aproape 5 ani a pușcărie pentru CORUPȚIE

Ivo Sanader

Fostul prim-ministru croat Ivo Sanader a fost arestat joi şi încarcerat după ce Curtea Supremă a agravat pedeapsa sa de 4 ani şi jumătate la 6 ani de închisoare într-o afacere de corupţie pentru care este acuzat, a anunţat agenţia Hina, preluată de France Presse, potrivit agerpres.ro.

În vârstă de 65 de ani, Ivo Sanader, şeful guvernului din 2003 până în 2009, a condus ţara sa spre NATO şi Uniunea Europeană, dar a devenit de asemenea un simbol al corupţiei în ţară.

În primă instanţă, Ivo Sanader a fost condamnat în acest caz în 2017 la patru ani şi jumătate de închisoare.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

El a fost găsit vinovat că a primit mită de peste două milioane de euro când Ministerul Dezvoltării Rurale a cumpărat o clădire la un preţ "de două ori mai mare" decât valoarea sa de piaţă.

Prejudiciul provocat statului de această achiziţie a fost estimat la 3,5 milioane de euro, din care 2,3 milioane de euro au fost apoi plătite însuşi fostului prim-ministru, potrivit actului de acuzare. Ivo Sanader a fost de asemenea obligat să ramburseze această sumă statului.

"Aceasta este o persecuţie politică, care, din păcate, durează de nouă ani", a declarat Ivo Sanader presei în faţa casei sale din Zagreb, cu puţin timp înainte să sosească poliţia şi să-l ducă la închisoare.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Mai multe alte cazuri de corupţie apasă asupra lui Ivo Sanader.

El a fost condamnat în octombrie 2018 la doi ani şi jumătate de închisoare pentru o mită plătită de banca austriacă Hypo Group Alpe Adria.

Curtea Constituţională a anulat în 2015 verdictul unui alt proces în care el fusese condamnat în 2012 la opt ani şi jumătate de închisoare.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

El fusese declarat vinovat că a primit mită de mai multe milioane de euro de la preşedintele grupului energetic ungar MOL în schimbul preluării controlului asupra companiei petroliere şi de gaze croate INA de către gigantul din Ungaria. Un nou proces în acest caz s-a deschis în octombrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.