Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC la Casa Albă: Consiliera lui Donald Trump pe Orientul Mijlociu și-a anunțat PLECAREA

Dina Powell

Dina Powell, consilieră apropiată a lui Donald Trump pe Orientul Mijlociu, va părăsi curând Casa Albă, a anunţat vineri administraţia americană, citată de AFP.

Născută în Egipt, într-o familie coptă, Powell, care vorbeşte curent araba, făcea parte din echipa lui Jared Kushner, ginerele lui Trump, însărcinat cu revigorarea discuţiilor de pace israeliano-palestiniene, rămase într-un punct mort din 2014.

Citește și: Cel mai controversat polițist și-a schimbat locul de muncă: Unde s-a angajat Marian Godină

Anunţul de vineri, care a fost făcut la două zile după recunoaşterea oficială de către Washington a Ierusalimului drept capitală a Israelului, nu este legat de această decizie, a asigurat Casa Albă.

Doamna Powell, adjunctă a consilierului pentru securitate naţională, "preconizase mereu să rămână în funcţie timp de un an, după care să se reîntoarcă acasă, la New York, unde va continua să lucreze pe Orientul Mijlociu", a subliniat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a preşedintelui Trump, precizând că plecarea consilierei se va produce la începutul anului 2018.

Citește și: Răspuns OFICIAL pentru Principele Nicolae! Decizia mult așteptată a fost luată de Casa Regală

Jared Kushner a dat asigurări, la rândul său, că Dina Powell va continua să joace "un rol central" în "eforturile de pace", fără a da mai multe detalii la acest moment.

Deşi Statele Unite afirmă că rămân "angajate în procesul de pace", decizia unilaterală a lui Donald Trump asupra Ierusalimului a provocat furia lumii arabe şi o dezaprobare generală în rândul partenerilor Washingtonului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Premierul Mihai Tudose EXULTĂ! Anunțul care i-a dat ARIPI

Adjunctă a consilierului pentru securitate naţională, generalul H.R. McMaster, Dina Powell a secondat-o şi pe Condoleeza Rice, la Departamentul de Stat, sub preşedinţia lui George W. Bush.

Postul de adjunct al consilierului pentru securitate naţională este esenţial pentru buna funcţionare a politicii externe americane întrucât cvasitotalitatea deciziilor în domeniu trec pe la biroul său înainte de a fi examinate de secretarul de stat sau de şeful Pentagonului şi, potenţial, de preşedinte.

Citește și: Dezvăluire interesantă a Olguței Vasilescu, cu privire la Regele Mihai! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.