Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoc pe scena politică din Grecia! Alexis Tsipras se retrage de la conducerea partidului Syriza după înfrângerea din alegerile legislative

The Spectator
Alexis Tsipras

Șoc pe scena politică din Grecia! Alexis Tsipras se retrage de la conducerea partidului Syriza după înfrângerea din alegerile legislative

Alexis Tsipras, liderul opoziţiei de stânga din Grecia, şi-a anunţat joi decizia de a se retrage de la conducerea partidului său Syriza, la patru zile după înfrângerea usturătoare în faţa formaţiunii conservatoare Noua Democraţie (ND) la alegerile legislative, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt momente când trebuie luate decizii cruciale", a declarat emoţionat Alexis Tsipras, fost premier în perioada 2015-2019, în cadrul unei conferinţe de presă la Atena.

Alexis Tsipras a subliniat că va convoca "alegeri în cadrul Syriza pentru un nou lider, la care el nu va candida"

În fruntea formaţiunii Syriza din 2009, Alexis Tsipras, în vârstă de 48 de ani, a suferit o înfrângere fără precedent la alegerile legislative de duminică.

Partidul său a obţinut doar 17,83% din voturi, cu peste 20 de puncte mai puţin decât formaţiunea de dreapta condusă de Kyriakos Mitsotakis, care a fost reales premier pentru un nou mandat de patru ani. Noua Democraţie a obţinut 40,56% din voturi şi 158 de locuri din cele 300 ale Parlamentului grec.

"Se închide un ciclu şi trebuie deschis unul nou pentru partidul nostru", care "are nevoie de reînnoire şi reforme importante", a adăugat Tsipras.

Duminică seara, la anunţarea primelor rezultate parţiale ale alegerilor legislative, Tsipras avertizase în legătură cu "rezultatul negativ" pentru partidul său şi cu "necesitatea de a lua decizii dificile".

"Obişnuiesc să nu iau decizii în febra lucrurilor. Mi-am luat timp să reflectez timp de trei zile pentru a decide cu calm", a spus Alexis Tsipras, cunoscut pentru că a întruchipat speranţa stângii anti-austeritate din întreaga Europă la sosirea sa la putere în Grecia în 2015, în plină criză financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.