Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOC pentru SRI: Cererea făcută de Comisia de Control care poate ZGUDUI scena politică

Meritocratia
SRI

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a decis, miercuri, să transmită către Serviciul Român de Informaţii o scrisoare prin care solicită un răspuns dacă George Maior şi Florian Coldea au fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor prezidenţiale din 2009, a declarat, miercuri, preşedintele comisiei, Claudiu Manda.

Manda a precizat că la Comisia SRI a venit un răspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresată de Comisia de anchetă privind prezidenţialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis să solicite, la rândul lor, un răspuns pe această temă.

Citește și: Atenție, pasageri! Comisia Europeană avertizează Ryanair – ce s-a întâmplat

"A ajuns la Comisia de control al activităţii SRI un răspuns de la SRI pentru Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 şi am hotărât în plenul comisiei în unanimitate să transmitem noi către SRI o solicitare şi să ne spună în cel mai scurt timp posibil dacă persoanele din conducerea SRI, în speţă domnul Coldea şi domnul Maior, s-au aflat în ziua de... data de...la locuinţa pe care toţi o denumim generic sufrageria domnului Oprea. Astăzi vom transmite către SRI această solicitare şi aşteptăm răspunsul de la ea", a afirmat Manda.

El a explicat că, din punct de vedere procedural, SRI nu putea să trimită comisiei de anchetă un răspuns, ci doar comisiei de control al SRI.

Citește și: EXCLUSIV! De la ce ar fi pornit războiul dintre Daniel Dragomir și Florian Coldea

"Aşa e procedura. Comisia de anchetă a solicitat SRI nişte detalii, SRI nu poate să transmită comisiei de anchetă, ci acestei comisii", a spus Manda.

El a menţionat că nu poate să facă public răspunsul Serviciului Român de Informaţii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Toți angajații sunt vizați! Cu cât va crește salariul net prin scăderea contribuțiilor la stat

"Vom decide săptămâna viitoare dacă documentul îl vom transmite comisiei de anchetă a alegerilor din 2009 sau, dacă vom primi până la un anumit moment un răspuns din partea SRI mai detaliat, să vedem cât din ce conţine acel răspuns detaliat îl putem pune la dispoziţia comisiei de anchetă", a adăugat Claudiu Manda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.