Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT! Benjamin Netanyahu, mesaj controversat după ce armata israeliană a provocat MASACRU în Fâșia Gaza

AP
Netanyahu

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a felicitat sâmbătă armata pentru că "a apărat graniţele ţării" în cursul unei manifestaţii desfăşurate cu o zi înainte în Fâşia Gaza unde 16 palestinieni au fost ucişi în apropierea barierei frontaliere, relatează AFP.

"Bravo soldaţilor noştri!", a scris el într-un comunicat, potrivit Agerpres. "Israelul acţionează ferm şi cu hotărâre pentru a apăra suveranitatea sa şi securitatea cetăţenilor săi", a adăugat Benjamin Netanyahu.

Citește și: Imagini terifiante: Un hotel de patru etaje s-a prăbușit în India, dintr-un motiv incredibil! Zece oameni au murit - VIDEO

Vineri, zeci de mii de manifestanţi palestinieni, în special femei şi copii, s-au îndreptat către mai multe puncte de-a lungul barierei frontaliere care separă Fâşia Gaza de Israel cu ocazia unei mişcări de protest prevăzute să dureze şase săptămâni pentru a cere 'dreptul de a se întoarce' al refugiaţilor palestinieni şi descendenţilor lor şi a denunţa stricta blocada israeliană asupra Fâşiei Gaza.

Armata susţine că a deschis focul din necesitate asupra manifestanţilor care aruncau cu bolovani şi cocteiluri Molotov în direcţia soldaţilor. Potrivit acesteia, unii dintre ei au încercat să distrugă bariera şi să pătrundă pe teritoriul Israelului.

Ministerul Sănătăţii din enclavă a făcut cunoscut că 16 palestinieni au fost ucişi şi peste 1.400 au fost răniţi, dintre care 758 de gloanţe reale. De partea israeliană nu s-a înregistrat victime sau răniţi.

Palestinienii acuză Israelul de folosirea disproporţionată a forţei, iar organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului îşi pun întrebări cu privire la aceste focuri de armă cu gloanţe reale.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a decretat sâmbătă zi de doliu naţional şi a acuzat Israelul că este singur vinovat pentru aceste crime.

Citește și: A căzut primul 'CAP', după declarația furibundă făcută de Putin: Demisie LA VÂRF, în urma tragediei de la mall-ul din Siberia

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, precum şi reprezentanta diplomaţiei europene, Federica Mogherini, au cerut o "anchetă independentă".

Sâmbătă, mii de locuitori din Fâşia Gaza au luat parte la funeraliile manifestanţilor ucişi cu o zi înainte, unii dintre ei cerând "răzbunare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.