Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ȘOCANT PNL anunță că o să fie VIOLENȚE DE STRADĂ, dacă PSD dă amnistia și grațierea prin OUG

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam violente proteste

Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există riscul unor mişcări de stradă şi al producerii unor "acte de violenţă", în cazul în care coaliţia de guvernământ va da o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, informează Agerpres.

Turc a susţinut că există semnale că "PSD se pregăteşte de marele asalt", scopul fiind ca Liviu Dragnea să scape de dosarele penale.

"Este limpede, din ceea ce vedem în presă, că PSD se pregăteşte de marele asalt. Cred şi credem că urmează să dea amnistia şi graţierea, pe care cea mai mare parte a populaţiei României le respinge. Le respinge din bun simţ, pentru că aşa cum orice om civilizat, cinstit, de bun simţ ştie, dacă cineva a săvârşit o faptă penală trebuie să răspundă în faţa legii. (...) Ceea ce vor să facă PSD şi ALDE este simplu pe fond, dar cutremurător de fapt prin consecinţe: pentru a-i salva pe Dragnea şi pe alţii de puşcărie, cu sprijinul nemijlocit al baronilor locali - unul este aici, la noi în judeţ -, cărora li se flutură miliarde ipotetice de euro pentru a se plia pe ceea ce PSD şi ALDE urmează să facă, vor reglementa, prin intermediul Parlamentului sau mai degrabă prin ordonanţă de urgenţă, amnistia şi graţierea", a declarat liderul PNL Bistriţa-Năsăud.

Citește și: Urmează NEBUNIE TOTALĂ: liderii opoziției anunță adevăratul plan, din spatele moțiunii de cenzură

Ioan Turc consideră că există riscul unor mişcări violente de stradă, în cazul în care va fi elaborat şi votat un astfel de act normativ.

"Riscul ca, după o amnistie şi graţiere, oamenii să iasă în stradă, să se producă acte de violenţă, din punctul meu de vedere, este unul major. Eu cred că nivelul de indignare al oamenilor poate să atingă cote maxime într-o asemenea situaţie", a spus Turc.

Liderul judeţean al PNL a făcut un apel către preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi Consiliul Judeţean, şi către alţi lideri locali social-democraţi "să îl sfătuiască pe Dragnea să renunţe la această trăsnaie care riscă să arunce România şi societatea românească în aer".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.