Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șocant! Un tribunal londonez a respins cererile de despăgubire formulate de opt bărbaţi, victime în copilărie ale abuzurilor sexuale

Un tribunal londonez a respins, luni, cererile de despăgubire formulate de opt bărbaţi, victime în copilărie ale abuzurilor sexuale ale unui fost angajat al clubului Manchester City, Barry Bennell, aflat în prezent în închisoare, victimele chemând gruparea să răspundă financiar în solidar cu inculpatul, scrie AFP, citat de Agerpres.

Cei opt reclamanţi, cu vârste acum între 40 şi 50 de ani, au explicat că au fost abuzaţi sexual de Barry Bennell, în vârstă de 68 de ani, care ispăşeşte o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru infracţiuni de pedofilie împotriva a 12 băieţi, între anii 1979 şi 1991.

Faptele ar fi avut loc între 1979 şi 1985, în nord-vestul Angliei, iar cei opt bărbaţi susţin că Bennell era atunci scouter la clubul Manchester City.

Judecătorul a respins cererile de despăgubire pentru vătămare psihologică şi, pentru şase dintre ele, pentru potenţiale pierderi de câştig legate de carierele fotbalistice pe care nu le-au avut niciodată.

El a considerat că legătura dintre aceste abuzuri şi relaţia lui Bennell cu clubul a fost insuficientă pentru a face clubul răspunzător în solidar cu inculpatul.

Avocatul victimelor, David McClenaghan, a spus că toţi clienţii săi vor face recurs la decizia instanţei, pe care au catalogat-o drept "şocantă".

Procesul a început în luna mai a anului 2020, când cluburile Manchester City şi Crewe Alexandra au fost trimise în faţa unui tribunal care a studiat cererile de despăgubiri.

Ulterior, procesul în sine a fost programat pentru octombrie 2021 şi a durat opt săptămâni.

Barry Bennell, chiar dacă nu era salariat al clubului, a colaborat pentru perioade scurte cu echipele de juniori ale grupării între 1976 şi 1984. El a pregătit în special o echipă compusă din jucători cu potenţial, dar prea tineri pentru a evolua la Manchester City. De asemenea a lucrat pentru Crewe Alexandra, club la care au activat două dintre victimele sale, care au depus cerere de despăgubiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.