Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Ochiul morții' de pe insula Thassos: locul preferat al românilor este un pericol mortal

giola thassos

Grecia este destinația favorită de vacanță a românilor, iar insula Thassos este una dintre cele mai vizitate. Aici există și pericole, așa cum este Giola ”Ochiul morții”. Această zonă este un fel de piscină naturală formată în mare, dar care este extrem de periculoasă din cauza curenților foarte puternici și a valurilor.

”Am aprobat doar ca să vă spun cât de ne-superb e să rămâi paralizat sau să mori pe insulă, că ai sărit în gaura asta. Și vă mai aduc aminte că nu avem spital pe insulă și că avem 1 x salvări care abia așteaptă să facă zeci de minute până la voi

Și vă rog, nu spuneți că "eu am sărit și nu am pățit nimic". Ați avut noroc  Alții poate nu vor mai avea. Așa că repet: NU săriți în Giola”, a comentat administratorul grupului Forum Thassos.

”Gazda noastră ne a spus că a murit un turist român la începutul lui august. Mulți rămân paralizați. Apa nu are aceeași adâncime mereu, și se formează un efect de pâlnie. Ea era îngrozită de câte accidente sunt, mai ales printre români”, a comentat un turist.

Românii confirmă pericolul

Mai mulți turiști români care au fost în Thassos și au văzut Giola confirmă pericolul acestei zone.

”Are dreptate gazda a murit un bărbat de 45 de ani cu 2 copii acasă”, a explicat un turist.

”Vizită la "ochiul morții"?”, a comentat un turist.

Un alt turist relatează un moment în care marea era foarte agitată, iar valurile în ”Ochiul morții” erau extrem de periculoase.

”Am fost și eu acolo . Bătea vântul, erau valuri destul de mari și treceau cam o jumătate de metru când intrau. Erau oameni care făceau baie dar mi s a părut super periculos să ieși pe partea cu marea!

Veneau valuri care te răsturnau, te puteau trage în mare și acolo sunt numai stânci alunecoase! Dacă cineva cădea în mare era mort în chinuri, lovit de valuri în stânci!

Pentru o locație atât de cunoscută, mi se pare ireal să nu existe niște stâlpi cu parâme care să împiedice lumea să nu cadă în mare!”, mai spune un turist român.

Ce este Giola

Piscina naturală Giola s-a format după ce tavanul unei grote s-a prăbușit. Stâncile de la Giola măsoară chiar și 8 metri în înălțime, iar piscina are în jur de 20 de metri lungime și 15 metri lățime.

In mitologia greaca este cunoscuta legenda sirenelor din Thassos care atrageau marinarii cu cantecele lor. Se pare ca Giola a fost ,,cuibul ” acestor sirene. Potrivit unei legende, Giola era ,,ochiul lui Zeus „, cu care acesta isi spiona sotia. Alta legenda spune ca Giola a fost creata de Zeus pentru Afrodita, pentru a se inbaia. Din acest motiv, Giola mai poarta si denumirea de ,, Lacrima Aphroditei”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.