Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Octavian Berceanu a izbucnit după poluarea masivă din Capitală: Structurile de crimă organizată au tentacule adânc întinse către instituții

Digi24
Octavian Berceanu

Octavian Berceanu (USR), fost șef al Gărzii Naționale de Mediu, a declarat că problema arderilor ilegale de deșeuri rămâne nerezolvată deoarece „avem structuri de crimă organizată cu tentacule adânc întinse către instituțiile statului”.

Berceanu a mai spus că a solicitat Ministerului Mediului, condus de Tanczos Barna (UDMR), să transforme arderile ilegale din contravenție în infracțiune, așa cum ar trebui, dar Ministerul i-a răspuns că nu înțelege termenul de „arderi legale”.

Reacția lui Berceanu vine după poluarea masivă din București de marți noapte și miercuri dimineață.

„Munca noastră, sau cel puțin a mea, nu mai e în instituțiile statului și asta se vede destul de mult. Nu vorbim de arderi de lemne, ci de arderi de deșeuri extrem de toxice, acel plastic ABS din interiorul mașinilor rezultat în urma dezasamblării a sute de autoturisme. Acel plastic e de 4.500 de ori mai toxic decât lemnul. Un singur kilogram echivalează cu cât arde o sobă într-o gospodărie timp de o iarnă. Astfel de incendii sunt zeci sau sute zilnic în jurul Bucureștiului. Tone de astfel de plastic sunt incinerate”, a declarat fostul șef al Gărzii de Mediu, pentru B1 TV.

Berceanu a spus apoi că de vină pentru poluarea de azi-noapte și de dimineață nu are cum să fie traficul și nici simplele arderi din niște sobe, ci arderile ilegale.

„Sunt sute de arderi pe care eu le semnalez autorităților. Ministrul Tanczos Barna refuză să transforme în infracțiuni aceste arderi. Am o adresă, pe care am postat-o și pe Facebook, unde se spune clar că nu înțelege termenul de ”incendiere”. Deci Ministerul, în loc să transforme contravențiile pentru arderile și depozitările ilegale de deșeuri în infrcțiune, cum ar fi normal, ne dă un răspuns în 32 de puncte și abia în ultimul spune că nu înțelege termenul de ”arderi legale”.

În general, după ce instituțiile își termină treaba, încep incinerările în jurul Bucureștiului, mai ales la căderea nopții. Zilele trecute am mers în jurul Bucureștiului. Din orice punct ai fi fost în Ilfov, ai fi putut număra 2 – 4 astfel de incendieri zilnic, în weekend mai ales.

Instituțiile statului sunt depășite, iar răspunsul Ministerului Mediului mă face să cred că avem structuri de crimă organizată cu tentacule adânc întinse către instituțiile statului.

Primăriile nu vor să deranjeze oamenii care obțin venituri ilicite din astfel de business-uri, pentru că o parte din acești bani se întorc către exponenții politici, chiar la nivel local. E un adevăr!”, a mai declarat Berceanu, care a condus Garda Națională de Mediu până a fost demis de fostul premier Florin Cîțu (PNL).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.