Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ODESSA stă să explodeze. Poliţia a luat măsuri fără precedent

Odessa

La Odessa, oraş rusofon din sudul Ucrainei, a fost adus sâmbătă un omagiu în memoria celor 48 de persoane, în mare parte proruşi, care şi-au pierdut viaţa în urmă cu un an într-un incendiu după confruntări violente cu susţinătorii Kievului, relatează AFP.

Piaţa Kulikovo Pole, unde 42 de activişti proruşi au murit la 2 mai 2014 asfixiaţi cu monoxid de carbon sau sărind din clădirea Casei Sindicatelor care a fost cuprinsă de flăcări după ciocniri cu militanţi proucraineni, a fost înconjurată dimineaţă de forţe de poliţie, fiind totodată amplasate şi două detectoare de metale pentru verificarea rudelor victimelor care trebuiau să se aduce în această locaţie începând cu ora 11:00 GMT.

Poliţia a avertizat deja că participanţii la ceremonie trebuie să aibă asupra lor un act de identitate 'pentru a evita orice provocare'.

Autorităţile de la Odessa au interzis purtarea panglicii Sfântului Gheorghe, în culorile portocaliu şi negru, simbol al victoriei asupra naziştilor. Această panglică este folosită de rebelii proruşi care luptă împotriva autorităţilor de la Kiev de peste un an în estul Ucrainei, într-un conflict în care au fost ucise peste 6.100 de persoane.

O altă ceremonie va fi organizată la aceeaşi oră în Piaţa Soborna, în centrul oraşului, pentru a aduce un omagiu celor şase protestatari proucraineni împuşcaţi mortal de proruşi purtând căşti şi cagule, cu câteva ore înainte de confruntările violente de la Kulikovo Pole care au condus la incendiul devastator.AGERPRES

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.