Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofciali UE acuză Budapesta de șantaj în cazul blocării banilor pentru Ucraina: Ungaria nu ar trebui să joace poker în această situație

DW
Annalena Baerbock

Budapesta blochează pachetul de sprijin al Ucrainei de 18 miliarde pentru a pune presiune asupra Bruxelles-ului și pentru a preveni înghețarea banilor pentru Ungaria din cauza retragerii sale democratice, a raportat Politico, citând patru oficiali și diplomați UE care văd această mișcare ca o „tactică de șantaj”, notează Politico.

Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Ungaria „nu ar trebui să joace poker” în această situație, care se referă la „salvarea de vieți”, deoarece până la 40% din infrastructura energetică a Ucrainei a fost distrusă.

Baerbock a spus că pachetul de ajutor trebuie aprobat rapid, deoarece „iarna este chiar după colț”.

Pe 9 noiembrie, Comisia Europeană a propus un pachet de sprijin de 18 miliarde pentru a ajuta Ucraina să plătească pentru serviciile publice esențiale, să mențină stabilitatea macroeconomică și să restabilească infrastructura critică distrusă de atacurile rusești.

Ungaria nu a susținut pachetul de ajutor la o reuniune a ambasadorilor UE din aceeași zi, potrivit a trei oficiali citați de Politico. UE nu poate aloca banii fără sprijinul tuturor celor 27 de țări membre, deoarece regulile bugetare necesită unanimitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.