Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensiva israeliană în Gaza pare iminentă: Fă-ți treaba, pregătește-te, te vom desfășura

yoav galant

Ministrul Apărării Yoav Gallant promite că Israelul va efectua o ofensivă terestră în Fâșia Gaza, spunând că va fi un atac „letal”.

După ce a vizitat o zonă din apropierea coastei Gaza cu Marina israeliană, Gallant le-a spus forțelor că ar trebui „să rămână pregătite pentru ofensivă, deoarece aceasta va veni”, spune biroul său.

„Ne pregătim temeinic. Va fi un atac letal. Va fi un atac combinat de pe uscat, mare și aer”, a spus el.

„Fă-ți treaba, pregătește-te, te vom desfășura”, a adăugat Gallant.

Declarația este făcută la scurt timp după ce armata a indicat că râșnește ordinul de a invada și s-a plâns că soldații nu pot rămâne la graniță în deplină pregătire pe termen nelimitat.

Soldații israelieni participă la exerciții de antrenament pentru a-și îmbunătăți "pregătirea și capacitățile pentru operațiunile terestre" în Gaza, au anunțat luni forțele israeliene de apărare (IDF) într-un comunicat.

"Soldații IDF în serviciul obligatoriu și în rezervă efectuează o varietate de exerciții de antrenament pentru a-şi îmbunătăți pregătirea și capacitățile pentru derularea de operațiuni terestre în Fâșia Gaza", se arată în declarație. IDF a adăugat că "soldații și comandanții" se "antrenează în echipe de luptă" care combină forțe din Corpul de infanterie, Corpul blindat și alte unități ale armatei Israelului.

Israelul a mobilizat trupe și echipamente militare la granița cu Gaza și a chemat 300.000 de rezerviști, în anticiparea unei potențiale incursiuni militare terestre în enclava palestiniană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.