Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensiva majoră asupra Alep-ului este IMINENTĂ (presa americană)

alep bomb

Un înalt responsabil American din domeniul apărării și oficili military susțin pentru NBC News că un număr impresionant de luptători ai Hezbollah și ai Gardienilor Revoluției (armata de elită al Iranului) sunt plasați în dispozitiv de atac pentru cucerirea celui de al II-lea oraș ca mărime al Siriei.

În acest moment orașul este împărțit în două – o zonă controlată de armata siriană și una controlată în sectoare de grupările rebele.

Oficialii susțin că operațiunea terestră este coordonată cu forțele aeriene ruse care vor lansa lovituri aeriene în sprijinul forțelor militare siriene, iraniene și ale Hezbollah.

Surse de pe teren nu au putut confirma numărul forțelor dispuse în teren, dar rapoartele neoficiale vorbesc de ”forțe substanțiale”.

În ultimii 3 ani Alepul a fost scena unor lupte violente între forțele regimului Bashar Al-Assad și diversele grupări rebele: de la forțe ale Armatei Siriene Libere la jihadiști din Al-Qaida, Al-Nusra și mai recent ISIS. Orașul număra la începutul confruntărilor peste 2,5 milioane de locuitori, iar acum numărul celor rămași e foarte mic.

Dacă Bashar Al-Assad va reuși să reia controlul Alepului atunci grupările rebele alimentate Via-Turcia vor avea mari probleme cu aprovizionarea cu armament și recruți.

Americanii sunt de părere că în cazul foarte probabil că Alep-ul va cădea, atunci va devein ”o fortăreață alawită pentru Regimul Assad și o rampă pentru recucerirea întregii zone de Nord de la granița cu Turcia”.

Până de curând o ofensivă asupra orașului era de neconceput cu forțele de care dispune regimul sirian, însă sosirea întăririlor Hezbollah, iraniene și operațiunile aeriene ruse și de comando o fac foarte posibilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.