Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OFENSIVA personalităţilor europene împotriva Rusiei: Cer sancţiuni mai ferme împotriva 'regimului de opresiune'

Vladimir Putin

Mai multe personalităţi europene din lumea politică şi universitară au făcut apel la adoptarea de sancţiuni mai ferme împotriva "regimului de opresiune" din Rusia, în cadrul unui articol politic publicat în revista online Le Grand Continent, relatează AFP.

Denunţând răspunsuri până acum "foarte măsurate" şi care "nu au dat niciun rezultat" în faţa "crimelor regimului", articolul publicat duminică pledează pentru sancţiuni mai puternice faţă de liderii ruşi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție! Metoda prin care hoții au golit conturile lui Gabriel Dorobanțu, Jean de la Craiova și lui Adrian Nartea

Autorii săi denunţă "sute de opozanţi asasinaţi de când Putin este la putere", precum şi "crime de război comise de Kremlin în Siria într-un mod masiv, dar şi în Georgia (...) şi în Ucraina".

Cei 27 de semnatari ai articolului, printre care se află fostul eurodeputat Daniel Cohn-Bendit, fostul ministru britanic al afacerilor europene, Denis MacShane, sau specialista franceză în lumea rusă, Galia Ackerman, îşi doresc ca Europa să-i sancţioneze pe autorii "încălcărilor grave ale drepturilor omului (...) îngheţându-le bunurile din străinătate care sunt în mare parte ilegal dobândite şi interzicându-le accesul pe teritoriul democraţiilor".

Citește și: Medicul Adrian Marinescu, despre reacțiile adverse la vaccin: Oamenii nu trebuie să intre în panică’

"Trebuie ca ei să ştie că nu va exista impunitate pentru ei", au declarat autorii.

Aceştia fac apel, în final, la susţinerea societăţii civile ruse cu un ajutor financiar pentru manifestanţi şi media libere şi cer "oprirea definitivă" a şantierului gazoductului Nord Stream 2.

Citește și: Ludovic Orban dă cărțile pe față în privința lui Traian Berbeceanu: ‘Dreptul de a desemna prefect la nivelul Municipiului București aparține partenerului de coaliție USR PLUS’

La începutul lui decembrie, lucrările pentru Nord Stream 2, un proiect în valoare de peste 9 miliarde de euro şi cu peste 1.200 km de conducte submarine, au fost reluate în apele germane, după ce au fost suspendate timp de aproape un an din cauza sancţiunilor americane.

Reprimarea brutală a acestor demonstraţii de susţinere a principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, organizate în Rusia începând cu 23 ianuarie, s-a soldat cu circa 10.000 de arestări, un record al ultimilor ani, acestea fiind marcate de violenţe ale poliţiei.

Citește și: Lovitură de teatru! Florin Cîțu anunță că sporurile bugetarilor nu se mai taie

Pe 2 februarie, după ce a compărut în faţa instanţei, Aleksei Navalnîi, care a supravieţuit unei otrăviri anul trecut, a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a denunţat o condamnare "inacceptabilă", întrucât "un dezacord politic nu este niciodată o infracţiune", şi a făcut apel la "eliberarea sa imediată".

Citește și: Demers urgent al doctorului Adina Alberts! Solicită avizarea Ivermectinei în tratamentul pentru Covid

Cu toate acestea, şeful statului francez a considerat indispensabilă continuarea dialogului cu Vladimir Putin pentru "pacea şi stabilitatea europene".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.