Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă respinsă a talibanilor împotriva unui mare oraş din vestul ţării (Afganistan)

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Forţele afgane au respins joi un atac al talibanilor în apropiere de Herat, mare oraş din vestul Afganistanului situat în vecinătatea frontierei cu Iranul şi al treilea din Afganistan ca număr de locuitori, au anunţat autorităţile locale, notează AFP preluat de agerpres.

Insurgenţii afgani au cucerit recent mai multe districte din provincia Herat, precum şi două posturi de frontieră situate în zonă, cel de la Islam Qala, principalul punct de trecere cu Iranul, şi cel de la Torghundi, cu Turkmenistanul.

"Combatanţii talibani au lansat noaptea trecută atacuri în apropierea oraşului Herat, în special în districtul Guzara", la aproximativ 15 kilometri sud de centrul oraşului Herat, reşedinţă de provincie având circa 600.000 de locuitori, a declarat pentru AFP Jailani Farhad, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Alte lupte au avut loc în districtul Karukh, în estul provinciei.

"Din fericire, atacurile lor au fost respinse de forţele afgane de securitate", a continuat Jailani Farhad, adăugând că ciocniri sporadice continuă în districtul Guzara.

Potrivit unui corespondent al AFP, forţele afgane şi miliţiile lui Ismail Khan, un puternic şef militar care se opune talibanilor, s-au desfăşurat în jurul Heratului.

Purtătorul de cuvânt al guvernatorului a declarat că patru membri ai forţelor afgane de securitate au fost ucişi în lupte la circa 5 kilometri de limitele oraşului.

El a afirmat că între 30 şi 40 de talibani şi-au pierdut viaţa în două teatre de luptă, fără ca aceste date să poată fi verificate din surse independente.

Ismail Khan, un şef militar din războiului afgan care a luptat împotriva forţelor de ocupaţie sovietice, apoi contra regimului taliban (1996-2001), a promis la începutul lui iulie să pună mâna pe arme împotriva celor din urmă pentru a contracara înaintarea lor în provincia Herat, bastionul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.