Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii susțin că rezistă eroic în fața 'ofensivei' armatei ucrainene: 'Linia frontului e stabilizată'

Radu Pop
thedefensepost.com
obuzier razboi

Luptele din nord-estul Ucrainei continuă la intensitate maximă. Armata ucraineană atacă în forță, fiind susținută de forțele Occidentale, însă armata Feredației Ruse susține că rezistă, ba chiar că stabilizează linia frontului. Ambele tabere au puncte de vedere total opuse asupra cursului evenimentelor, iar o sursă independentă pentru verificarea informațiilor nu există.

„De 4 zile, inamicul încearcă să străpungă linia de apărare a forțelor aliate în direcția Liman. Regimul de la Kiev a aruncat în luptă unități mecanizate, care acționează cu sprijinul tancurilor. A fost construit un punct de trecere peste Seversky Donets, lângă Yapol, iar formațiunile regimului de la Kiev încearcă să traverseze râul.

Forțele ucrainene se află sub tirul constant de artilerie al forțelor rusești. Acum, Yampol și Krasny Lyman se află sub controlul deplin al trupelor noastre. De asemenea, unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei sporesc presiunea în zona Belogorovka, nu departe de Seversk, pentru a retrage o parte din forțele Corpului 2 al LNR de la Soledar, unde aliații operează cu succes. Situația din Svyatogorsk nu este încă clară. Dar se pare că inamicul a reușit să preia controlul asupra unei părți a orașului. Trebuie remarcat aici că, chiar și înainte de contraofensivă, Svyatogorsk era dificil de păstrat, deoarece inamicul controla înălțimea de pe malul stâng al râului”, transmit oficialii ruși.

„Linia frontului s-a stabilizat și în nord-estul zonei. Părți și formațiuni ale armatei ruse, cele care au scăpat din încercuirea de la Izium și rezervele care au fost transferate de Ministerul rus al Apărării au format o linie de apărare de-a lungul malului drept al râului Oskol și de-a lungul graniței cu regiunea Belgorod. Kupyansk este împărțit în două părți, partea de vest este controlată de forțele regimului de la Kiev, iar partea de est este controlată de luptătorii armatei ruse. Aici, deocamdată, inamicul folosește artileria cu rachete și tunuri. Dar nu încearcă să atace”, mai precizează oficialii de la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.