Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ofensivă totală împotriva ISIS: Mai mulţi jihadişti au fost ucişi

isis

Armata libaneză a desfăşurat miercuri o importantă operaţiune împotriva unor membri ai grupării Stat Islamic (SI) în estul ţării, la frontiera cu Siria, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, citat de AFP. Şase jihadişti au fost ucişi, printre care un lider local, şi alţi 16 au fost arestaţi în timpul acestei operaţiuni, desfăşurate în zori în regiunea Aarsal, potrivit armatei.

'Este vorba de cea mai importantă operaţiune a armatei libaneze împotriva Daesh (acronimul arab al SI) în regiunea Aarsal, atât în ceea ce priveşte anvergura, cât şi numărul de persoane ucise şi capturate', a precizat purtătorul de cuvânt sub protecţia anonimatului. O unitate a armatei libaneze a intervenit 'după ce a supravegheat un grup terorist afiliat Daesh, ce plănuia să atace posturi ale armatei şi să răpească cetăţeni în regiunea Aarsal', precizează armata libaneză. Regiunea Aarsal se învecinează cu Siria, aflată în război, iar frontiera 'permeabilă' le permite bărbaţilor înarmaţi să se deplaseze de o parte şi de alta prin locuri de trecere neoficiale.

Un lider local al SI, Ahmad Noun, care era una dintre 'persoanele cele mai căutate de armată', figurează printre membrii capturaţi. Liderul ucis Anas Zaarour era responsabil pentru atacul asupra poziţiilor de la Wadi al-Araneb. Lupte violente au avut loc la Aarsal în vara lui 2014 între armată pe de o parte, SI şi Frontul Al-Nosra (ramura Al-Daida în Siria) pe de altă parte. Cele două grupări jihadiste s-au retras din localitate, însă au luat ostatici circa 30 de militari şi poliţişti libanezi. După negocieri de durată, Al-Nosra a eliberat 16 soldaţi şi poliţişti, în schimbul eliberării unor prizonieri islamişti din închisori libaneze. Stat Islamic deţine în continuare ostatici nouă militari libanezi. Din 2014, armata libaneză, dar şi Hezbollah, aliatul regimului sirian, atacă în mod regulat poziţiile acestor două grupări în regiunea Bekaa (est), anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.