Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoferi beți și drogați pe drumurile publice: conducător auto, prins în comă alcoolică la volan

SEF POLITIE - ALCOOLTEST

Un șofer a fost prins la volan cu o alcoolemie de 3,28 mg/l, pe Autostrada Soarelui. Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au dat aproape 2.500 de amenzi în perioada 6 – 12 martie.

În perioada 6 – 12 martie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au dat 2.411 de amenzi. Astfel, au fost date 557 de amenzi persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 499 celor care nu foloseau centura de siguranță. De asemenea, au fost date 40 de amenzi pentru defecțiuni tehnice, 30 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 357 pentru nerespectarea legii privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale șoferilor și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, notază Mediafax.

Polițiștii au dat, totodată, 21 de sancțiuni persoanelor aflate sub influența alcoolului la volan, 27 pentru staționarea pe banda de urgență, 12 pentru depășiri neregulamentare, 2 pentru mers pe sens opus și una pentru conducere agresivă.

Polițiștii au reținut 135 de permise de conducere și au retras 75 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 11 infracțiuni.

 

Alcoolemie de 3,28 mg/l  alcool pur în aerul expirat

Pe 10 martie, polițiști Biroului de Poliție Autostradă A2 au prins un bărbat care a condus un autoturism beat. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat 3,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferului fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La aceeași dată, noaptea, a fost depistat un bărbat care conducea drogat un autoturism. Astfel, în urma testării cu aparatul Drugtest, s-a constatat că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive (cocaină). Șoferului i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Pe 9 martie seara, un bărbat a condus un autoturism, pe tronsonul de autostradă A1, situat între Boița și Sibiu, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A1 Râmnicu-Vâlcea – Deva în bazele de date ale Poliției Române s-a constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În 11 martie, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Autostradă A2 au înregistrat cu aparatul radar, la km 20, calea 2, un autovehicul care circula cu 160 km/h. După momentul opririi, șoferul ar fi coborât de pe locul șoferului și ar fi mers prin fața autoturismului la locul pasagerului dreapta-față.

Atât șoferul, cât și pasagerul dreapta față au susținut că, în momentul opririi, la volanul autoturismului se afla pasagerul din dreapta-față, fapt care nu corespunde cu realitatea.

Ambele persoane au fost testate la fața locului cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Ulterior, au fost conduse la sediul Biroului de Poliție Autostrada A2, fiind testați cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină pentru țofer. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, șoferul figura cu dreptul de a conduce anulat.

„Ca urmare a documentării complete a dosarului penal constituit și a administrării probatorului în cauză, începând cu data de 12 martie a.c., față de conducătorul auto, în vârstă de 42 de ani, din municipiul București, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 12 martie a.c., Parchetul de pe Lângă Judecătoria Cornetu a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de conducătorul auto”, informează IGPR.

În 11 martie, a fost prins pe Autostrada A1 București - Râmnicu-Vâlcea un șofer care conducea un autoturism cu 201 km/h. Șoferul a fost sancționat contravențional, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 120 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.