Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oferta americanilor pentru Kim Jong Un: Ce încearcă SUA pentru a nu porni RĂZBOIUL

Kim Jong-Un, nuke test

Statele Unite rămân deschise la un posibil dialog cu Coreea de Nord, care a decis să nu-şi execute pentru moment proiectul de lansare de rachete spre teritoriul american Guam, a declarat marţi secretarul de stat american, informează AFP.

"Suntem mereu interesaţi de a găsi o cale spre dialog, dar depinde de el", a afirmat Rex Tillerson despre Kim Jong Un, scrie agerpres.ro.

Citește și: RCS & RDS are probleme? Ce țară a devenit codebitor și garant pentru datoriile companie mamă

Liderul nord-coreean a declarat că vrea "încă să observe comportamentul idiot şi stupid al yankeilor" înainte de eventuala lansare a rachetelor, a anunţat marţi agenţia oficială de presă nord-coreeană KCNA. Dacă ei "persistă în acţiunile lor iresponsabile şi periculoase în Peninsula Coreea", Coreea de Nord va lua măsurile care au fost "deja anunţate", a adăugat cu toate acestea agenţia.

"Nu am niciun răspuns la deciziile sale pentru moment", a precizat şeful diplomaţiei americane, care a răspuns scurt la o întrebare a presei după ce a prezentat raportul anual al Statelor Unite privind libertatea religioasă în lume.

Citește și: Râzi cu lacrimi! Mail intern: ce cuvinte au fost interzise românilor de o companie străină cu sediul în țara noastră

Rex Tillerson a declarat deja că administraţia americană este gata să negocieze cu Coreea de Nord, dar cu condiţia ca Phenianul să renunţe la ambiţiile sale nucleare.

"Statele Unite vor să negocieze cu Phenianul", a asigurat el cu o zi înainte. Dar pentru a negocia cu emisarii lui Kim Jong Un, diplomaţia americană cere o dovadă de bună-credinţă din partea lor, ce ar putea lua forma unei "încetări imediate a ameninţărilor provocatoare, a testelor nucleare, lansărilor de rachete şi altor teste de armament".

Citește și: Mutare gigant pe piața de retail. Cum a influențat presa creșterea acțiunilor companiei Danone și de cine ar putea fi achiziționată compania .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.