Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șoferul tranportului de icoane cu explozibil, arestat în Rusia - El declarase că a încărcat marfa din România

Artmark
icoane

Persoana acuzată în dosarul de contrabandă cu explozibilii ascunşi într-un transport de icoane ortodoxe și obiecte de cult bisericești, transportaţi din Ucraina în Rusia a fost arestată preventiv pentru două luni, potrivit bazei de date judiciare a Tribunalului Regional Pskov.

Ea este acuzată de 'trecere ilegală a unor dispozitive explozive pe la frontiera Uniunii Vamale din cadrul Comunităţii Economice Euroasiatice, pusă la cale de un grup organizat.


'Gratii D.S. a fost acuzat de săvârșirea unei infracțiuni în temeiul paragrafului 'c' din partea 2 a Articolului 226.1 din Codul Penal al Federației Ruse, iar măsura preventivă sub formă de arest preventiv a fost prelungită cu două luni', se arată în comunicatul postat pe site-ul Tribunalului Regional Pskov.

Pe 1 februarie, el a fost arestat pentru zece zile, până pe data de 8 februarie. După cum reiese din hotărârea judecătorească, el este acuzat 'de transport ilegal de dispozitive explozive pe la frontiera vamală a Uniunii Vamale din cadrul Comunităţii Economice Euroasiatice, pusă la cale de către un grup de persoane, potrivit unei înţelegeri prealabile. În decizia instanței de apel se mai arată că acuzatul Gratii are și cetățenie străină, pe lângă cea rusă. A fost deschis un dosar penal şi împotriva unei alte persoane. Gratii nu este angajat oficial.
FSB, împreună cu Serviciul Vamal Federal, au dejucat o tentativă de introducere ilegală în Rusia din Ucraina, prin țările UE, a unor dispozitive explozive și explozibili ascunse în icoane ortodoxe și obiecte de cult bisericești.

Din marfa care circula pe ruta Ucraina - Romania - Ungaria - Slovacia - Polonia - Lituania - Letonia - Rusia, au fost recuperate 27 de dispozitive explozive improvizate, camuflate în icoane, fiind gata de utilizare. Persoana implicată în infracțiune comisă a fost reținută. FSB nu a oferit informații despre identitatea și rolul ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.